Tuesday, May 15, 2012

Hari IBU makan LOBSTER di SENIBONG

 Ahad, 13 Mei haritu..
Ayah Damia bawa kami 1 keluarga keluar makan2..
Keluar lepas asar...
Destinasi pilihan ialah Kg Senibong yang terkenal dengan makanan laut..
Pernah masuk Jalan2 Cari makan jua..


Masa kami sampai tu...
Ramai pelayan2 restoran masing2 promote kedai masing2 sambil tunjuk kelebihan seafood masing2..
Masa tu tak ramai lagi org..
So, sempatlah kami survey makanan dari satu kedai ke kedai yang lain..
Ada 3 kedai jer pun kat situ..
Last2 kami pilih kedai no 2 iatu kedai tengah2...
As usual, kalau ke sini, pasti pilihan tempat duduk tepi muara menjadi pilihan..


Masing-masing kelaparan yang amat ni..
Sebab kami tak makan tengahari pun haritu...
Ibu kepenatan nak masak sebab baru balik dari KL kan..
Kebetulan pulak pagi makan nasi lemak lewat..
So, makan kat sini merangkap lunch dan dinner kami lah..


Enterframe kejap yer...:)


Makanan pertama yang sampai ialah Lobster goreng butter ni...
Last sekali makan lobster masa cuti2 kat KUCHING tahun 2009...
Masa tu lobster kat sana dikategori murah sikit kot dari sini..
Kat sini sekilo lobster RM190..
Ayyunie tu takut2 sebenarnya...siap tanya "Kenapa udang ni besar ibu??"


Antara makanan lain ialah..
Ketam masak blackpepper
Siakap 3 rasa
Sotong goreng tepung
Tom Yam Seafood
Kailan ikan masin


Agaknya kelaparan, percaya tak?? Licin kami makan semua ni..


Yang bestnya isi lobster ni awal2 dah diambil isinya dan digoreng butter..
So senang sikit kami nak makan..
Kat meja sebelah tgk ada org makan lobster masak sambal kot.
Terkial2 nak ambil isi lobster tu..:)


Tak sangka licin habis 1 ekor lobster tu...


Kepala lobster tu Aleesya ratah sorang jer..
Memang tak tinggal sisa2 langsung diratahnya..
Hairan...yang isi digoreng tak nak makan..
Yang kepala tu jugaklah nak diratahnya..
Tapi Aleesya memang feveret ratah tulang ikan, tulang ayam dan gearbox...


1 kepala ni lah Aleesya ratah sampai habis tau..
Orang yang kat meja depan tu tgk jer Aleesya makan..
Agaknya dalam hati dia mesti cakap...
"Ada aku kisah??"
Ekekekekeke

p/s: Eating together makes us happier...
Bila kali terakhir uolsss makan Lobster??







Post a Comment