Tuesday, May 22, 2012

Acara penyampaian Hadiah || Jacobs~ Peraduan Ibuku Inspirasiku

Cerita -ceriti Event Jacobs Final "Peraduan Ibuku Inspirasiku" bermula...

Kami bertolak dari JB jam 8 pagi...
Singgah sebentar di kedai makan utk breakfast..
Dan kami sampai ke KLCC jam 12 tengahari lebih..


Sambil2 mencari dimanakah The Apartment utk event tersebut, sempat lagi kami bergambar di KLCC untuk dijadikan kenang-kenangan bersama mak..


Otw ke The Apartment, KLCC


Seperti yang disangka dan diduga, kami adalah antara yang terawal sampai..
Orang pertama mendaftar di kaunter pendaftaran..
Lepas buat pendaftaran, saya diminta untuk tulis dedikasi kepada ibu di atas papan gergasi Jacobs..
Hurmm...stuck kejap sebab mula2 sampai dah kena fikir nak tulis apa..


Pastu barulah idea muncul...hehe


Disebabkan kami sampai terlalu awal, maka kami pun round2 KLCC dulu..
Alah..tak round pun..sebab hati kan nerves...lagipun masa ada lebih kurang 1 jam jer lagi sebelum event bermula..
Owhh, gambar kat atas tu kami ambil masa turun tangga The Apartment...memang meriah betul event ni..
Sana sini ada jer sign "Jacobs~Peraduan Ibuku Inspirasiku"
Walaupun buat kat cafe/ restaurant, tapi deco2nya memang terasa macam kat rumah..



Last2 kami decided pergi makan jer lah..
Kami pilih Pizza Hut di area bawah tu..
Perghhh ramai giler betul orang..
Kebetulan waktu lunch kan...


Sempat snap2..
Tak lalu pun nak makan..
Nerves punya pasal kan..
Tapi mak makan salad 1 pinggan habis..
Katanya jangan nerves, Yakin dengan rezeki Allah..
Kalau memang dah ditentukan rezekiNYA..Insyallah tak kemana..


Lepas makan2, jam 1:45 pm, kami pun ke The Apartment sekali lagi..
Kalini semua pemenang OSIM selama 8 minggu dah sampai..
Rata2 semua sibuk dengan aktiviti yang disediakan oleh Jacob's
Ada yang massage, ada yang makan2, ada yang manicure & pedicure, ada yang bergambar dan macam2 lagi aktiviti lain.


Aktiviti pertama yang saya dan ibu buat ialah make up bersama..
Kalau boleh nak tgk mak dalam wajah lepas make up..sure lain kan
Dah lama tak tgk mak make up2 ni..
Saya?? hehe...bagaikan orang mengantuk disorong bantal kalau bab make up ni..


Tu gambar mak tgh ber make-up..
Mak siap pesan kat chienese girl tu "jangan tebal-tebal yer"...:)
(Actually mak tak nak make up, tapi lepas dipaksa rela oleh saya, mak akur jua..hehe)


Lepas dah ber make up, aktiviti ke 2 kami buat ialah ambil gambar studio bersama..
Yang ni mak memang suka jer..
Like mother like daughter..
Like granddaughters too!!


Lepas dah snap2...kenalah pilih gambar mana yang nak di print...
Mak serahkan pada saya utk pilih gambar mana...hehe


Lepas dah bergambar, masa utk massage pula..
Massage dari kepala sampai ke bahu jer pun..
Bukan whole body...hehe
Tgk tu, mak nampak ceria pabila massage bersama ngan anaknya..
Nampaknya pasni kena cari pakej massage bersama mak pulak..
Hubby jaga anak2 kat rumah yer...hehe


Pastu kami diminta oleh jurufoto-jurufoto disitu utk bergambar bersama..


Sambil2 tu, kat LCD ada tayangkan gambar2 pemenang Jacobs ni..
Bukan pemenang utama jer..pemenang2 lain pun ada jugak gambarnya..


Sebelum event bermula, saya dan mak di-interview oleh pihak News Strait Times..
Jawab jer lah apa org tanya...:)


Bukan setakat guess jer ramai..tapi staff Jacobs yang pakai T-shirt kuning pun ramai..
Makanan yang disediakan secara buffet tu semuanya makanan yang healthy2 yer..
Memang pandai diaorg variasikan Jacobs punya produk utk dijadikan menu berkhasiat..


Owh saya kenal dia...dia ni sangat2 peramah..
Memang baik hati dan peramat teramat..
Betul..sangat2 peramah..
Wakil dari Agensi Advertising Saatchi & Saatchi..
Saya jumpa dia masa utk interview kat Saatchi & Saatchi tu..


Baiklah event pun bermula..
Hati makin berdebar2..
Rasa sangat2 seram sejum masa ni..
Selepas ucapan daripada Org Kuat Jacobs, Mr Sunil..
Maka pengumuman utk GRAND PRIZE WINNER pun dilakukan..
Haishhh dup dap dup dap jantung ni..
Masa ni saya pegang tangan mak kuat2..


Pemenang pertama yang disebut utk GRAND PRIZE WINNER ialah Zamzarina Zakaria dan Hapsah Dollah..
Ya Allah...tuhan jer tahu betapa berdegup kencangnya jantung masa tu..
Masa tu tak ingat nak buat apa dah..ingat nak peluk makkkk jer..


Pastu pemenang dipanggil ke hadapan utk mengambil cek replika yang besar itu..
See, saya tak dapat menahan air mata..
Sebab saya menang kalini adalah untuk mak..
Saya betul2 terasa terharu sebab cerita saya untuk mak dihargai..
Mak sangat kuat semangat dan cekal...sebab mak bukan jenis yang mudah mengalirkan air mata..
Walaupun saya tahu jantungnya berdegup betapa kencang..


Alhamdulillah..Rezeki kami daripadaNYA..
Walaupun mak tak nangis, tapi saya nampak air matanya bergenang..


Lepas tu video saya dimainkan...
Masa ni saya tak fokus sangat..
Sebab gembira + terharu masih terasa waktu ni..
Kiranya mix feeling lah..


Bergambar beramai2 bersama team JACOBS..


Semua pemenang mingguan OSIM dijemput kehadapan utk menyampaikan bunga kepada ibu masing2..
Bukan bunga jer tau, biskut JACOBS yang dihias cantik ngan reben juga..


Wakil dari Mingguan Wanita datang temuramah..

Then kami bergambar lagi dan lagi..
Pose sana pose sini..
Ada sesetengah tu sambung makan, sambung massage dan aktiviti2 lain...
Kami pula sempat chit chat dengan pemenang2 mingguan disitu..


Kali ke 2 jumpa Mira..
First time jumpa masa video recording kat Whiteroom..



Last2 sebelum nak balik tu, baru nampak kelibat Dynass...
Saya siap tanya lagi tu, "you duta JACOBS ke?"
Dynass kata dia dijemput atas testimoni..
Lambat datang sebab anak dia tido...huhu..
Memang lambat pun, acara dah habis baru sampai kan..

Apa2 pun event ni sangat best dan pasti meninggalkan seribu kenangan saya bersama mak..
Yang bestnya lagi...kami dapat goodies Jacobs, hadiah dan juga voucher PARKSON bernilai RM500
Dan yang paling best lagi dapat 2 keping gambar bersama frame..
Dan juga dapat berkenalan dengan kaki2 contest yang lain seperti Hassiemah, Akmal Mohd dan lain2..


p/s: Alhamdulillah...saya percaya ni rezeki untuk mak, sebab MARCH aritu mak dapat surat dari Tabung Haji yang mengatakan mak dapat pergi menunaikan HAJI lagi tahun ni....dan mak juga banyak terlepas kursus2 Haji masa hujung minggu sebab ikut saya ke KL atas urusan Jacobs...so, saya yakin, sebahagian hadiah ni adalah utk mak...SYUKUR ALHAMDULILLAH..


Gambar2 lain yang menarik semasa event ni, boleh juga tgk kat Album JACOBS ni yer..
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.395275837190646.106778.250558504995714&type=1

p/s: Akhirnya setelah 1 minggu dalam draft, hari2 buka draft tulis sikit2, siap juga entry ni..ni pun sebab lepas sahur cepat2 siapkan entry ni...selamat berpuasa sunat di Bulan Rejab uolss..







Post a Comment