Friday, January 9, 2015

Golden Prawn Seafood di Batam



Slurppppp..
Mula-mula sampai kat Golden Prawn Seafood Restoran ni disambut dengan Lobster yang bukan main besar lagi saiznya.
Segar-segar pulak tu.
Harga 100g RP60,000.
Murah kot harga tu rasanya..


Ada udang lipan..
Rancak betul udang2 ni menari dalam air tu ya.
Geram je nak pegang.


Ikan kerapu yang ada 3-4 ekor je dalam kolam ni.


Ikan siakap yang banyak.


Aneka seafood bercengkerang.


Ketam batu.
Tapi rasanya macam banyak yang dah lesu je.


Ni apa nama ekk?
Cantik pula cengkerangnya.


Ikan kakap.
Orang tu cakap, siakap hitam sikit. Kakap putih.


Ketam fresh yang baru sampai.
Fuhhh, semangat geng kami menangkap ketam yang berkejar-kejaran ni.


Hasanah yang happy dapat menangkap ketam yang segar.


See! Biru purple warnanya.
Ini memang confirm segar!

Kalau nak tengok fresh seafood yang unik2 masa saya ke sini tahun 2012, boleh tgk dalam link bawah.

Tapi kalini dah tak banyak seafood yang unik2 tu..
Ntah kemana semua pergi.


Dah selesai kami order makanan, tiba giliran pilih tempat duduk pula.
Kami pilih tempat paling hujung sekali.
Cantik sangat pemandangannya.
Dulu saya datang under construction rasanya.
Ni dah banyak cottage2 yang dibina dihujung tasik sana.
Cantik giler pemandangan.
Macam oversea pun ya..;-)


Bergambar kenangan.
Entah bila pula boleh kami semua berjumpa lagi ya.


Nak juga bergambar sorang2.


Kejap je, makanan yang kami pilih2 tadi telah siap dimasak.
Kami order siakap masam manis, tiram (tak pasti nama betulnya) masak sos, udang goreng butter, ketam goreng tepung dan semestinya sayur teow meow masak sos tiram.
Alhamdulillah. Sedap2 semuanya.


Terima kasih kepada abang macho yang belanja kami semua makan.
Semoga murah rezeki abang ya.
Total kalau tak silap makan RP800,000++

Dulu saya dah pernah datang sini makan, tapi surroundingnya kalini banyak berubah.
Boleh tengok2 kat link bawah ya.
















Post a Comment