Friday, January 3, 2014

1 Rabiulawal 1435 || Menikmati sarapan yang indah bersama keluargatercinta


Jumaat pertama dalam tahun 2014.
Dan jumaat pertama sebagai hujung minggu bagi warga Johor. Tapi ada juga company yang still cuti weekends sabtu dan ahad. Alhamdulillah.. Sekolah dan tadika anak2 saya cuti jumaat dan sabtu. Business-business saya pun sama. So senang nak rancang apa2. Tapi business online hari2 on ya..:)


Buat yang terlepas pandang. Bulan Rabiulawal adalah bulan Maulidur Rasul. Semoga kita sama2 dapat menghayati bulan yang cukup istimewa ini.


Seawal pagi saya dan suami dah bangun. Agaknya terbiasa jumaat hari bekerja, so mind pun auto set harini bangun awal. 

Anak2 pun bangun awal juga harini. So decided bawa gi sarapan jauh sikit. Sambil2 tap energy positif bermula dengan ahli keluarga yang paling rapat sekali. 

Destinasi kami adalah KFC Stulang Laut. Cantik pemandangan waktu pagi. Boleh lihat bot-bot kecil berlepas. Boleh nampak feri-feri mengharungi muara. Dan juga tengok org perseorangan yang menjala kupang rasanya. Kami memilih tempat duduk bawah payung. Cuaca agak panas. Tapi kalau energy positif tu ada, automatik otak kanan cakap "tak kisah pun panas, janji family aku bahagia'.. Hihi.. Yang best sekali, sambil breakfast pun sales order laju jer masuk.. 


Bukan main happy lagi Ayyunie ya. Besar bangunan KFC tu. Bukan main sejuk lagi kat dalam tu. Siap berwap-wap cermin.


Anak2 lepas makan, biasalah.. Ini yang dicari..


Amboi Ayyunie bukan main lagi happy.. Siap tonggek2 punggung tu hah.
Alhamdulillah dengan nikmat dan rezeki yang dikurniakan pada hari jumaat yang penuh barakah ini.

P/s: Balik, saya drop by ayah damia kat office. Bertalu2 Orang call nak jumpa. Alhamdulillah since 1/1/2014 CocoDamia launching "berniaga tanpa modal", ramai agen yang berniaga tanpa modal dah upgrade jadi stokis. Syukur.. Maksudnya CocoDamia memang menjadi pilihan ramai sekarang. Sesiapa yang nak berniaga tanpa modal bersama CocoDamia, jangan lupa Like fanpages: Coklat iq utk maklumat lanjut. 

P/s: Malam meeting bersama staff2 Pusat Bahasa Pelangi pula... Hurmm namanya hari ni tak kerja, tapi kalau dah nama kerja sendiri tu, memang kena turun padang juga..:)




Post a Comment