Tuesday, February 21, 2012

Shooting bersama TV3

Alhamdulillah...selesai sudah shooting dengan pihak TV3 utk rancangan NONA sabtu lepas...
Sabtu minggu sebelumnya tu, dapat call dari pihak TV3 yang schedule utk shooting me and aleesya adalah pada 18/02/2012....itulah yang ditunggu2 kerana pemenang2 lain kebanyakannya dah selesai pun shooting dengan TV3...shooting kami adalah second last sebab shooting terakhir adalah utk pemenang di Bintulu...so antara 10 finalis pemenang Dutch Lady tu, hanya kami dan pemenang yang di Bintulu tu lah luar dari KL...


Set utama masa shooting..
Semestinya di dapur..
Kan Aleesya suka bantu ibu kat dapur..:)
Semua sekali ada 4 scene yang kena shoot..
Means 4 kali jugak kena tukar wardrobe..


Ni masa sesi interview dan gaya cerita seorang ibu kisah kebijaksanaan anaknya..
Kali ni shoot kat playground depan rumah pulak..


Malu ai tauuu...jiran2 semua keluar rumah tgk apalah yang berlaku tu..
Diaorg ingatkan pengambaran apa agaknya..
Esoknya masa makan kenduri rumah jiran..
Tiba2 rasa macam retis lah pulak..
Siap bergurau nak minta autograf lagi...ekekeke


Ni scene last..
Aleesya bantu ibu buat susu DUTCH LADY...
Bijak bijak..


Agak2 apa lah aleesya cakap tu yer..
Agak mencabar jugak sebenarnya nak shooting ngan aleesya ni..
Sebab dia kan pendiam...pastu nak org dengar kata dia jer..
Kalau dia cakap pakai baju tu, baju tu lah..
Kalau tukar jugak, moody lah jawabnya..
Dan itulah yang berlaku kepada kami masa shooting haritu..
Sabo jer lah anak ibu ni..


Selalu tgk rumah org dijadikan set pengambaran..
Kali ni rumah sendiri pulak yang dijadikan set shooting
Nasib bibik part time datang 2 kali seminggu kemas rumah..
So, tak lah nampak tak kemas rumah kan...


Kakak yang suka main2 ngan ayyunie..
Apa2 pun Ayyunie rasanya lebih sesuai jadi pelakon kot..
Sebab mulut toh teh toh teh..
Aleesya pendiam...so sesuai jadi model jer kot...
Ayyunie pun asyik tanya "bila nak amik gambar adik??"...huhu



Last but not least..
Thank you kepada En Azmi selaku producer Media Prima..
Thanks juga utk crew2 produksi yang lain..
Semuanya happening dan sporting..
Shooting selama 4-5 jam tu memang memberikan kenangan serta pengalaman kepada kami sekeluarga..
Abang yang dukung ayyunie tu kamceng giler weii ngan ayyunie..
Siap cakap masa nak balik "Ayyunie, ingat abang dalam doa ayyunie tau"..
Nak tau tak apa ayyunie jawab??
"Abang ingat adikkkk yer"..
Hahahahaa...ketawa sampai keluar air mata ibu...

p/s: Insyallah...Siaran NONA utk program susu DUTCH LADY ini akan bermula March nanti...Slot ibu dan aleesya may be 15/4/2012 kat NONA TV3.. siaran tu nanti ada meraih undi utk 3 pemenang yang akan menjadi cover pack susu DUTCH LADY...so kepada kawan2 jangan lupa undi Aleesya dan ibu yer...:)


Post a Comment