Wednesday, February 15, 2012

Bestnya kalau ada surau macam ni kat rumah!!!

On the way balik dari Cameron Highlands ke JB..
Singgah di R&R Tapah utk solat dan minum2..
Mula2 sampai kat Surau ni..
Ya Allah...terkedu rasa tgk keindahan surau ni..
Bukanlah sebelum ni tak pernah solat kat surau open air macam ni..
Cuma design kayu2 serta bumbung cerah tu yang membuatkan mata ni terpana sekejap..
Uols nak tahu tak..kebetulan masa nak solat tu tak bawak handphone nak snap2 Surau ni..
Sanggup lepas solat gi letak beg kain sembahyang dalam kereta dan pergi semula ke surau ni utk snap2 surau yang cantik dan indah ni...bukannya dekat pulak tu...jauh jugak menapak..
Tapi biasalah nak transfer dari hp ke laptop malas pulak..
So, google jer..


Pic ni ambil kat sini..
See!!! Sangat tak terlintas idea nak buat surau open air macam ni..
Sangat2 selesa dan cantik!!
Tiba2 datang idea nak deco2 rumah cam ni...
Kalaulah rumah ai tu besarrrrrrrr...


Pic ni pun ambil kat sini jugak..
Peringatan utk diri sendiri...
Sebab kadang2 tgh khusyuk solat tu, kalau tiba2 handphone berbunyi..mulalah dok fikir siapalah yang call aku tu kan...pasni syuhhh syuhhh syuhhh main jauh2 hasutan syaitan kalau handphone berbunyi....biarlah sepenting mana pun call tu, tuntutan kepada ALLAH adalah no 1!!!

p/s: Dah banyak surau2 kat R&R upgraded!! Cume kesal dengan sesetengah surau shopping complex yang masih sekangkang kera..:(

Post a Comment