Tuesday, January 3, 2012

Nak makan Seafood Murah??? || Seafood Sabak Awor Muar

Lepas balik dari Melaka Wonderland..
Otw balik JB, kami singgah makan seafood Sabak Awor kat Muar..
Dah lama dengar pasal seafood Sabak Awor ni..
Tapi selalu jer tak berkesempatan nak singgah..
So kalini memang dah aim nak kesitu..


Lebih kurang kul 7 malam, kami sampai kat sini..
Banyak betul kereta2..sampaikan parking pun penuh..


Pelanggan pun berpusu2 ramai..
Kebetulan before kami sampai sini..
Sempat "whatapps" tanya kat kawan2 yang pernah datang sini gerai mana yang paling best seafood..
Ada yang suggestkan gerai no 10..
Tapi jangan ke gerai no 1 sebab makanan out dan mahal..


Mula2 masuk ke medan ni..
Ada jual2 permainan kanak2, baju, tudung dan stationary sekolah.
Tgk stationary dan baju T kanak2..semua gambar angry bird..
Haishh..dah macam fenomena pulak Angry bird ni..
Both damias sempat mengayat ibunya beli yang tiup2 belon tu, tapi kepala angry bird...
Ni pun terpengaruh gak games dalam Tab ayahnya lah tu...


Antara seafood yang terdapat di Sabak Awor ni..


Mula-mula memang kami nak makan kat gerai no 10..
Tapi disebabkan penuh...maka kami makan kat gerai no 9..
Tempat pun luas sikit..


Kami makan kat laluan jambatan...
Ramai betul org masa tu..agaknya cuti krismas kan...


Sementara menanti makanan sampai..
Ater kata ramai org...wajib ler lambat sikit makanan sampai kan..
(Hah tu ayyunie dah main tiup2 belon kepala angry bird)


Yeayy makanan dah sampai...kami order:
ketam goreng kunyit,
sup tulang,
sotong goreng tepung,
kupang goreng sambal berlada
air kelapa
teh o ais (2)
milo ais (1)
nasi putih 4 pinggan..


Last sekali ikan jenahak bakar sambal sampai..
Yummy..


Masing2 makan dengan penuh khusyuk..
Alhamdulillah....
Masakan yang sangat sedap dan menepati citarasa..
Lepas habis makan, ayah damia bawak keluar note RM50, 3 keping pi bayar kat kaunter..
Sebab standard memang cenggitu ler harga range dalam RM 80 - RM 120 kalau makan seafood 4 beranak kan..
Sekali lepas masuk kereta, tanya ayah damia berapa total makan semua??
Ayah damia siap suruh2 teka lagi...
Agak2 berapa yer total makanan kami aritu makan seafood..
Sila percaya hokeyyy..
RM 55 sahaja...
Ibu memang mati2 tak percaya..ingatkan ayah damia buat joke..
Ayah damia cakap dia lagilah tak percaya sebab takut cashier tu salah kira..
Siap tanya 3 kali lagi "berapa kak?????"
Hehehe...serius...sedap + harga berbaloi..
Confirm next time lalu situ akan singgah lagi...hehe


p/s: Sempat beli satar bawak balik rumah...satar yang best...pedas2 manis2 gitu..




 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment