Monday, January 30, 2012

Suka tak kalau org yang kita tgk kat TV, alih2 hidangkan makanan utk kita??/

First time datang makan2 kat sini dulu..
Tahun 2010....tu pun minta directions dari ibu damia aka nana...
Nasib baik jumpa walaupun agak ke dalam sikit restoran ni..
Masa tu Ayyunie baru pandai jalan..kini ayyunie dah pandai minta tambah2 nasi...hehe..
Boleh tgk link kat bawah yer..


Kali ni kami dah pandai pergi sendiri..:) 
Dari Flamingo hotel ke sini....10 minit jer sampai..
Sampai2 tgk banyak parking kereta dah penuh..
Terpaksalah parking jauh sikit dan menapak kesini..
Sampai2 tgk ada band buat persembahan macam kat atas tu..
Rupa2nya ada events lah..



Ruang kat atas tu semua fully booked..
Alahai..kempunan nak makan tempat cun tu..


So, kami duduk kat area depan2 tu jer..
Ok lah not bad...depan tasik betul kan..
Both damias ralit main apa ntah kat pokok hiasan tu..


Menu tetap sama dengan 2 tahun lepas kami sampai sini..


Kami order Tom Yam Clear Soup..
Ada macam2 seafood dalam tu..


Yang ni memang order utk both damias..
Sebab tak pedas sangat..
Daging masak merah kailan..
Sedapppp!!!!


Pucuk paku goreng belacan..
Sedappp jugak..


Hidangan kami..
Nampak sikit, tapi tak habis pun tau..


Pembasah tekak kami...


Bertambah2 ayyunie makan...


Kucing yang menarik perhatian both damias malam tu..
Besar betulll kucing ni...


Bye!!! Kami nak balik hotel sudaaa..
Nanti kami datang lagi yer..
Owh yer...total kerugian yang masuk dalam perut kami haritu RM50++...
Ok lah kan...tak mahal tak murah..

p/s: Masa otw nak makan kat Restoran ni...terjumpa restoran ISTANA BAMBOO sebelum tu...berkira2 gak nak makan kat situ atau kat sini..last2 pilih makan kat sini jer lah sebab memang dah tau masakan kat sini marvelous..

p/s: Eh!! Siapa pulak yang hidangkan makanan kat kami tu??? Alaaa...Owner Restoran Intai2 ni lah...En. Bahar....(Yang dalam AF dulu tu)...peramah!! Tapi segan pulak nak snap2 gambar dia..hehe

7 comments:

Cho Zila said...

dapat makan memang best....ok ler kot hargatukan... kalau order dan anak makan dengan selera memang sangat best...

Nana said...

klw ayu tanya kita
antara istana bambu ngan intai2
kita akan ckp intai2 is the bestttt
rasa konsisten
kan?

mamasuri said...

alamak..kte ke intai2 pun belum lagi ni...hehehe

Adlina Husaini said...

kita dua-dua pun tak sampai lagi..cik bahar punya eh..byr lebih sikit takpe kalau rasanya sedap dan mengenyangkan..

jgn mcm kat satu restoran kat putrajaya ni..erm..mahal tapi tak best pun..tapi tak nak la reveal nama apam, kang tak pasal2 kena saman

pape pun, both damias maintain comel mcm mak dia ^_^

*salam dari adlina putrajaya*

::NureeN:: said...

intai jgk... adusss berselera tol tgk :)

mama tisya said...

lama tk mkn kt intai2...btul ckp nana tu...baik intai2 dr istana bambu

Nur-nba said...

Teringinnya nak makan kat sini.. :)