Thursday, January 12, 2012

Ana Ikan Bakar Petai, Bandar Baru Bangi..

Lepas we have fun @ Snow Walk..
Otw balik JB ingatkan nak singgah makan kat Medan Seafood Sabak Awor  kat Muar tu..
Sekali baru terlintas yang nak makan kat Ana Ikan Bakar Petai @ Bandar Baru Bangi..
Nampaknya kena masuk Bangi jugak ler..

Restoran buka dari jam 5 petang...kebetulan kami sampai dah jam 5 lebih..
Dah ramai pun pengunjung tunggu dalam restoran..
Ada juga yang tengah pilih2 seafood..


Macam2 pilihan seafood ada..
Pilih2 jer mana yang berkenan di tekak masing2..


Aleesya dan ayahnya berkenan nak makan udang besar2 tu..



Sotong ni amik seekor jer...sebab besar..
Lagipun 2 org makan....


Yang bestnya kat sini kemudahan lengkap...
Surau yang sangat selesa dan juga tandas yang bersih..


Ada juga playground utk kanak2 main..
Memang terbaiklah tempat ni..
Serba lengkap...senang..


Masa mula2 sampai menu ni, terkejut kami..
Sebab first time dapat menu udang masak butter cam ni..
Selalu yang goreng butter tu kan..


Sotong masak kicap..


Sup ekor power!!!


Ada apa disebalik daun pisang ni??

 
Oooooo..rupa2nya ada ikan siakap bakar petai tersembunyi dalam daun pisang tu...
So far boleh tahan lah rasa makanan kat restoran tu..
Cuma kalau org yang tak makan petai, rasanya boleh request sambal tanpa petai...
Faham2 jer lah kan..tak semua org makan petai disebabkan baunya yang semerbak tu...hehe

p/s: Uols makan petai tak??? Kalau makan recommended makan ikan bakar petai kat sini...

p/s: Pernah jugak makan ikan bakan petai ni kat tanjung lumpur...yang bangi punya ni cawangan...




 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!! 
 

8 comments:

MrS. F!zA said...

haitu punya mkn2 kt sni smpi skrg tk bt entri lg..mgg sedap ikan bakar petai dia.. lain dr yg lain..

.: iEyLa :. said...

hurmmm..nampak pon sedap dah...hihi

Zana Nordin said...

salah satu ulam feveret tu..
boleh try masak sendiri camnie..keh keh keh..
nampak cam sedap ler ayu

AA said...

restoran ni 5 minit je dari rumah tiqah..hehe tp tiqah sndr x penah pegi..asal nak pegi je de hal, pastu stiap kali lalu mak aihh ramai btol org.

Nana said...

tu la bese dengar ikan bakar petai ni kt tanjung lumpur
bole la try nanti
ktrog laki bini suke makan petai hahahhaa
sedap tak udang butter tu??

Lynn Hamzah said...

ada ek cawangan kat bangi...leh try la nanti...

Ummi Dania Yasmine said...

Akak suka petai...hehehehe

Ida Rahayu Yahya said...

benda2 makruh ckup susah ank mkn.
mak bpk aku dgn adik beradik aku mmg pakat2 gelak time aku tak mkn apa yg depa mkn.
nyampah!