Friday, June 27, 2014

Semua perniagaan dihentikan waktu Solat Jumaat di Brunei!


Saya betul-betul respect!
Respect apa?
Respect aktiviti waktu solat jumaat kat Brunei!

Semua perniagaan akan ditutup mulai dari 12 tengahari hingga 2 petang. Bukan sahaja premis shopping complex atau kedai-kedai sahaja yang akan ditutup, malah booth-booth pameran dalam International Convention Centre ni pun kena tutup. Pandai-pandailah tutup dengan kain ke, canvas ke atau dibiarkan macam tu sahaja selama 2 jam. Takkan beraninya org curi sebab kat sinilan laksanakan hukum hudud. Pengunjung dari luar juga tidak dibenarkan masuk.

Tak kiralah kamu delegasi dari Taiwan ke, dari Filipina ke, Myanmar ke, Kemboja ke, semua wajib tutup!

Itu namanya respect!

Full Stop!

P/s: Tak sabar tunggu ayah damia pulang dari Masjid bawa ole-ole gambar2 keindahan dalam Masjid. Kubah2 masjid kat Brunei ni katanya diperbuat dari emas. Tak sure pula emas 916 atau 999.. Hihi..


Post a Comment