Thursday, December 10, 2015

Mengidam ikan terubuk masin Sarawak

Jam 11:30 malam my BIL sampai di airport Senai dari Kuching, sampai sahaja rumah jam 12 tengah malam, dan dan tu juga terus goreng ikan terubuk ni panas-panas makan dengan nasi dingin. Fuhh memang nikmat sungguh rasanya. Nak makan sangat-sangat punya pasal kan. Ikan ni memang jadi kegemaran saya walaupun banyak tulang. Lagipun masa duduk kat Kuching bertahun2 dulu memang selalu makan ikan ni, so dah expert tahap mencabut dan mengasingkan tulang ikan terubuk ni. Muahahaha..

Kalau sesiapa nak tempah, boleh hubungi Semy -  010 5956636. Boleh pos tau. Packaging insyallah kemas dan selamat.

Ada macam-macam gred. RM8 seekor sehingga mencecah RM30 seekor pun ada.
Saya buka kotak tu, masih segar dan basah2 lagi ikan masin terubuk ni. Memang kena ngan citarasa saya.

Puas hati dapat makan. Ditambah pula dengan sedikit sambal belaca. Pakkal je lah dah 12 malam lebih. Kalau tak memang bertambah2 saya makan. 

P/s: Siapa suka makan ikan terubuk kita geng! Lagi-lagi masak asam pedas pun sodappp..
Post a Comment