Wednesday, August 6, 2014

The easiest way to stay happy while in a traffic jam is .....

...... SELFIE!

Kalau balik Kelantan tak sah tak kena jam kan! Sikit banyak pun tetap kena. Terutama musim perayaan. Cuma panjang mana jam tu kena lah kita sabar menghadapinya.

Layankan aje lah gambar2 selfie saya masa balik kelantan raya baru ni. 


Ni drive sesorang dari Kota Bharu- P.Mas- Kota Bharu semula. Hantar mak pergi beraya. Traffic jam sikit kat jambatan Pasir Pekan. Apa lagi selfie lah kan.


Ni pula traffic jam dari Kota Bharu ke Kok Lanas. Konvoi keluarga nak gi beraya. Ayah Damia pun layankan aje org sebelahnya nak selfie. Kata nak "stay happy' kan. Hikss..


Traffic jam dari Kota Bharu ke Kubang Kerian. 


Yang ni pula traffic jam di JB dah. Dari rumah saya nak ke office. Jam sebab ada roadblock je kat depan tu. Kalau tak jalan smooth je.


Kih kih.. Yang ni bukan traffic jam. Tapi tengah tunggu parking masa nak shopping groceries. Mujur ada anak yang memahami nak selfie juga.


Yang ni pun bukan traffic jam. Sementara tunggu kereta panas enjin, selfie dulu anak beranak. Gambar ni first day Aleesya gi sekolah lepas cuti raya ahad 3 hari lepas. Mujur juga anak-anak sportinv bab bergambar.

Apa2 pun saya pasti gambar2 sebegini memberi kenangan atau memori terindah untuk masa akan datang. Ya lah mana tahu masa 5-10 tahun lagi, selfie bukan guna monopod atau smartphone dah. Tapi guna gadget atau kaedah yang lagi canggih. At least saya telah melalui zaman selfie2 ni. Hihi..

P/s: Uols banyak gambar2 koleksi selfie?









Post a Comment