Wednesday, October 3, 2012

Piano Performance by Aleesya at YAMAHA MUSIC SCHOOL



Sabtu lepas, tamat sudah level 2 Junior Music Course (JMC) utk Aleesya..
So lepas ni Aleesya akan sambung utk level 3 tapi masih kelas JMC lagi...
Utk level ni ada sampai level 4, lepas tu baru berganjak pada Course Piano yang lebih advance..

Btw Aleesya ni banyak kali jugak tak hadir kelas piano ni..
Bukan salah anak, tapi ibu dan ayah yang sibuk ke KL atau ke sana sini pada hujung minggu menyebabkan kadang2 Aleesya memang betul2 tidak dapat hadir..
So banyak jugaklah kelas2 music yang tertinggal...
Belajar piano ni kalau tertinggal satu kelas, memang akan blurr utk next class..
Lainlah kalau ibunya ni terror main piano kan..

Nak tak nak, kami anak beranak (ayahnya tak) memang practice bersungguh2 kat rumah..
Mana yang rasa ingat2 lupa tu, berusaha juga recall semula..
Dan 2 minggu masa yang diberikan kepada kami utk practice membuahkan hasil..
Sebab Aleesya dah hampir mahir main piano menggunakan kedua-dua tangan..
Ya, part yang paling susah apabila kedua2 tangan memainkan keynote2 yang berbeza..
So, practice jugak practice jugak dan practice jugak!!!


Ni sehari sebelum Aleesya kena buat persembahan di Yamaha..practice masa malam kat rumah..
Not bad, ada improvement dan dah boleh focus main both hand..
Walaupun ada yang Aleesya teragak2 nak tekan key mana..but it's ok..

YouTube Video

Dan ini pula masa persembahan Aleesya kat Yamaha keesokkan harinya..
Ni lagu kedua...memang perfect...cuma Aleesya terlebih mainkan keynote 1 baris pulak..
Masa lagu pertama, rythem Aleesya ada sedikit lari dari keynote yang sepatutnya..
But still boleh faham lagu tu..
Tak pe Aleesya, permulaan awal utk Aleesya pandai dan mahir main paino.
Bukankah setiap kejayaan dimulai dengan langkah yang sukar dulu..

Apa2 pun dear Aleesya, I'm always be your cheerleader!!!!

p/s: Tak pernah ajar lagi Aleesya main lagu happy birthday, hope 1 day she will play the song with piano to me!!
p/s: Oh ya, Aleesya juga mendapat pujian suara dan nyanyian paling best masa performance tu..:)



- Posted using BlogPress from zarina ayu my iPhone
Post a Comment