Monday, October 15, 2012

Breakfast pagi ni || Sate Haji Samuri Frozen

Semalam masa kat Halfest, banyak juga makanan frozen yang saya beli. Kebanyakannya memang makanan yg jarang2 jumpa kat luar.



Antaranya sate haji samuri frozen. Sebab walaupun frozen, rasa hampir sama. Kalau nak sama lagi bakar guna arang..:)
Kata pic sate frozen ni produk baru, kat outlet pun tak ada jual lagi tau...


25 cucuk 1 marinated 1 paket kuah.. Harga sekotak RM17.. Ok lah kan.. Cara2 pun senang nak masak, just celup sate yang dah siap perap dalam marinated tu, then boleh bakar dalam ketuhar atau atas gas.




Tadi dah bakar dalam oven. Tapi rasa something sebab tak bau roma sate dan asap. So keluarkan balik, bakar atas dapur. Perghhh aroma menusuk jiwa..:)




Ni tgh tunggu nasi impit masak atas dapur.. Kejap lagi boleh makan.. Yeayyy.. Jemput tgk yer..:)

P/s: semoga anak2 ibu damia aleesya dan damia ayyunie dapat jawab exam dengan tepat, tenang dan betul harini.. Aminn

- Posted using BlogPress from zarina ayu my iPhone
Post a Comment