Wednesday, October 31, 2012

First time seumur hidup re "deco" kek yang telah siap dibeli..

 Ni lah akibatnya kalau buat semua last minute..
Bayangkan memula tak nak celebrated kat sekolah Aleesya, sebab takut ganggu Aleesya nak exam..
Kebetulan pulak haritu Aleesya kena amik 3 paper exam sebab nak cover cuti hantar nenek gi Haji dan ke Perak tu...
Pastu fikir2 kesian pulak kalau tak buat kat sekolah dia, sebab Aleesya beria-ia benar nak celebrate kat sekolah...
Akhirnya malam sebelum esok nak sambut birthday tu, barulah ke Jusco beli kek dan goodies bagai..



Dalam banyak2 kek, kek ini jugak Aleesya nak beli..
Walhal ibu berkenan yang chocolate tu..
Oh ya, beli kek kat La Bahome tu...tapi keknya dari SDS lah..


Ibu memang tak berkenan sebab nampak kosong sangat pulak..
Tapi si Birthday Girl yang nak sangat, layan jer lah..
Lagi pun birthday dia kan..lainlah kalau birthday ibunya sendiri (tak lama dah pun>.:)

Last2 datang idea nak deco2 sikit kek tu supaya tak nampak kosong keesokkan paginya..
Buka2 drawer kat dapur jumpa coklat rice warna warni..
Buka2 peti jumpa buah anggur..
Buka2 pintu kabinet jumpa lilin besar gedabak tu..
Dan apa lagi, tup tap tup tap...siap!!!!


Dan inilah rupanya kek tu..
Nampak sikit warna warni..
Budak2 sekolah Aleesya pun teruja sikit tgk warna warni kan..hihi
Tak lah nampak kosong sangat..

p/s: Sebenarnya kalau nak ikut perancangan asal, nak tempah kek piano utk Aleesya...dah design dah piano cam mana...tapi sebab kekangan masa punya pasal...beli jer lah senang...hehe..
Apa2 pun impian Aleesya nak sambut birthday kat sekolah dengan kawan2nya telah tercapai..aminn..

p/s: Phewww...seumur hidup first time re"deco" semula kek ni..dah lah harga pun boleh tahan..






 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment