Tuesday, October 4, 2016

Nasi Bungkus Ori Kelate Abe Daud


Kisah awal pagi tadi..

Allah..
Terharunya pagini..

First time singgah gerai abang ni nak beli nasi berlauk dan nasi kerabu.. Gara2 tertarik dengan bannernya yang tulis " Nasi bungkus Ori Kelate Abe Daud"...

Ayah damia beli nasi berlauk 2 bungkus, nasi kerabu 1 bungkus dan karipap. Alih2 dia bagi free meehoon goreng, pastu selit  duit pula kat Carrier Carseat Daim (tgh tidur kat depan).. Katanya dia tak leh tgk baby2 kecik ni.. Mudah tersentuh hati..

Lepas saya beli barang kejap kat kedai serbaneka, patah balik nak ke office... Baru teringat yang makanan kucing Rizqi tak beli tadi (Rizqi suka makan makanan kg), singgah lagi beli nasi berlauk dan masa ni lah saya sempat snap2 gambar ni.

Timo kasih lah Abe Daud (betul ke nama abang ni daud).. Moga muroh rezeki dan business laku kerasss deh! Tok laki saya makan doh nasi2 tu pagi tadi. Pahtu dia whatsapp sayo royak sedap molep nasi pung. Supo dok kelate doh. Karipap walaupun RM1 so, tapi besar2 dan inti penuh terrrr... Puah hati katonyo..



Yang nak beli nasi bungkus ori kelate abe daud ni, boleh dapatkan depan pasaraya Maslee Taman Teratai ya. Insyallah niat saling menolong business sesama kita. 

Kita mudahkan kerja orang, Allah mudahkan kerja kita pula. Aaaminn..

Post a Comment