Friday, January 26, 2018

Daim Muslim's first E-Book








20.01.2018 (Sabtu)
.
Yeayy first book (actually E-Book) untuk Daim.
.
Btw since bawah 1 tahun lagi Daim ni dah expose dengan flash card dan soft book. Hardcover book pun ada. Semua kepunyaan kakak²nya. See 7-8 tahun ibu masih simpan kan.
.
Tapi boy tetap boy. Terbeliak mata ibu pabila tengok flash card terkoyak 2, soft book tercabut mainannya, dan hardcoverbook sampai terkoyak kulit keras macam thesis tu. πŸ‘€ mata ibu kejap.
.
Dah boleh recognise gambar² ball, bear, apple, cat, duck, flower, fish dan beberapa gambar lagi lah. Cuma nak sebut je tak leh lagi. Bila kita cakap "mana cat?", dia tak sebut cat, dia buat suara kita panggil kucing, bila tanya “mana bear?", dia gi ambillah bear dia and so on. Ok lah tu kan.
.
Daim ni sukaaaaaa sangat muzik. Dia takkan fokus belajar 1-1 tu lama. Mesti dia nak muzik juga. So sebab tu lah ayahnya beli E-book ni. Dengan harapan dia lebih biasa dengar sound rhythm, language patterns dan sequence of words.
.
Nak tanya yang ada boy/boys tu, memang anak lelaki belajar tak fokus eh? Tapi dalam main² tu dia fast learner. Sekali tengok je dah tahu tunjuk itu ini. Girls dulu lain. Sangat komited dan excited buku2 bunyi2 dan warna warni cam ni.
.
Ok boleh tengok video di atas untuk review E-book ni.





:::Setiap penulisan sekadar ingin berkongsi saat-saat kemanisan, ilmu, info atau pengajaran yang diperoleh dalam menjalani kehidupan sementara menuju ke Alam yang kekal. Mohon maaf andai kata setiap bait-bait penulisan mencetuskan perasaan iri hati, riak atau ketidaksempurnaan. Sesungguhnya saya juga tidak lari dari sebarang kesilapan sebagai Khalifah Allah di muka bumi ini. Maafkan saya sekali lagi:::
Post a Comment