Sunday, February 15, 2015

Murtabak Cheese Meleleh Kg Kurnia


Cerita masih panas-panas-panas.
Baru balik dari Kg Kurnia.

Ada apa di Kg Kurnia?
Ada Murtabak Cheese yang leleh meleleh terleleh.

Mula2 sampai lagi dari kejauhan dah nampak ramai yang beratur nak beli/ambil murtabak cheese yang diorder ni. Kami makan disitu. So kena masuk ke bahagian dalam order.


Saya sebenarnya dah lama sangat nak makan kat sini.
Tapi asyik tak berkesempatan sahaja.
Saya tahu pasal murtabak cheese ni pun sebab ownernya tu ayah damia pernah jumpa setiap kali ada program keusahawan. Tu yang boleh tahu pasal murtabak cheese ni. Google punya google, oh dah viral rupanya murtabak cheese ni. Dah pernah masuk TV juga.


Walaupun panas terik dan suhu kat sini mencecah hampir 40'c, tapi orang tetap berpusu-pusu beratur dan makan disini. Penuh asap kepul-kepul, bahang membara, parking jammed, tak patahkan semangat kami nak makan mustabak cheese yang superb ini.


Memang ramai sungguh orang!


Bahagian menebar murtabak ni ada 2. 
1 bahagian luar untuk yang order awal/ by call atau tapau rasanya.
Lagi satu kat bahagian dalam untuk order yang walk in atau on the spot.

Tempat display makanan yang depan sekali tu adalah ruangan layan diri.
Boleh ambil kuah, timun dan sos sendiri disitu.


Taraaaaa!
Akhirnya murtabak cheese daging biasa kami pun sampai.
Harga RM10.

Agak lama jugalah kami menunggu nak boleh sampai murtabak cheese ni.
Tapi kami redha sebab org ramai kan.
Takkan nak harapkan layanan VVIP pula..;-)


Close-up cheese lelehnya.


Cheese yang ditarik-tarik sebab melekat2 kat isi daging murtabak.


Alahai, kesian Ayyunie berpeluh-peluh menunggu ketibaan murtabak cheesenya.
Dah macam sauna dalam tu.
Mujur ada air sejuk yang dapat melegakan kehausan dan kepanasan kami sementara.

Oh ya, disebabkan murtabak ni kaya dengan cheese, maka order sepinggan pun cukup untuk 3 beranak.
Makan lebih 4-5 sudu pun dah terasa muak.
Tapi sedap. Tu yang masuk lagi mulut. Hihi..


Jam 3 selalunya dah habis murtabak cheese ni.
Kalau nak datang, baik datang awal.
Tak pun call tempah dulu, sampai2 je boleh terus makan kata kawan saya yang komen di FB.

Harga pula kalau murtabak cheese bermula dari RM10 hingga RM28.
Kalau murtabak tradisional lebih murah.


Selain daripada murtabak cheese, macam2 makanan lagi ada di gerai ni.
Masakan panas ada, nasi ayam ada, burger ada, char kuew tiaw ada dan macam2 lagi kot.

Sebelum balik sempat saya beli ayam golek separuh ekor untuk Aleesya makan balik sekolah nanti.
Separuh harganya RM10.
Dan tapau otak-otak juga untuk Ayyunie makan petang nanti..
Sekeping RM0.70

Apa2 pun Alhamdulillah.
Rezeki yang sedap dinikmati bersama keluarga dari Allah.
Akhirnya sampai juga hajat kami nak makan Murtabak Cheese ini!









Post a Comment