Monday, February 16, 2015

Malam Minggu di Mariners Cafe & Bistro

Selalunya hujung minggu adalah hari untuk membeli groceries kan.
Begitu juga dengan aktiviti kami sabtu lepas.
Keluar sahaja dari Giant Tampoi, dengar2 dah Azan Magrib.
Singgah sebentar di Masjid Kampung Pasir untuk solat.
Masuk kereta, hah mulalah masing2 dah lapar.

Saya membuat keputusan untuk makan di area Bazar Karat.
Sebab saja nak ambil angin malam dan mencuba makanan di kedai2 yang belum pernah kami cuba.
Lagipun di Bazar Karat makin malam makin happening.

Sampai2 sahaja di Bazar Karat, kelihatan ramai orang-orang cina di Bangunan Merah.
Rupa2nya ada tarian, jualan dan aktiviti sempena Tahun Baru Cina yang bakal menjelang.
Sarat dengan tanglung serta lampu2 neon yang mewarnai kawasan tersebut.


Atas recommended staff saya, maka kali ini saya sekeluarga pilih untuk makan-makan di Mariners Cafe & Bistro. Mula2 jejak je kaki di kedai ini, terasa vintage sangat. Kedai ini ada 2 setengah tingkat. Sebab nak menikmati keindahan malam Bazar Karat, kami sekeluarga decided makan di tingkat atas. Rezeki kami dapat duduk di betul-betul beranda tingkat atas.
See, gambar di atas boleh nampak orang lalu lalang dan jual beli di bawah sana.


Sementara tunggu makanan sampai, maka sempatlah kami berposing sakan di atas ini ya.
Tak hirau dah org yang makan kat atas tu. Janji kami happy.


Alolololo, so sweet Aleesya peluk ibu. 


Tak cukup korum 4.
Sebab yang sorang lagi tu sibuk nak ambil gambar kami.
Macam2 arahan Ayyunie bagi suruh kami ikut masa ambil gambar.


Posing lagi ya..;-)


Kat tingat setengah yang atas tu dah siap2 deco dengan belon2 dan bunga2.
Ada birthday party kat atas tu.


Lampu unik, botol coca-cola tu pun unik.


Ni lah area makan tingkat atas. Naik je tangga terus sampai sini.
Yang atas sekali tu lah tempat birthday party yang saya katakan tadi.
Unikkan.


Hati-hati masa turun naik tangga ni.
Sebab lebar tangga ni muat2 tapak kaki saya je.
Runsing jatuh.


Yeayyy..air dah sampai.
Dari kiri, laici, bandung soda, apple tea dan bandung biasa.
See, sambil minum pun boleh nampak orang lalu kat bawah tu.
Konsep open air gitu.


Nasi goreng Tom Yam
RM8.80
Pedas weiii..


Set burger 
RM15.90
Mayonis bersepah


Buffalo chicken wings
RM12.90
Ada 6 ketul, tapi tak cukup..hihi


Lepas dah siap makan, macam biasa..
Tak sah kalau pergi Bazar Karat tak beli apa-apa kan.
Sempatlah saya grab inner glitter dan juga pin-pin tudung.
Hairan, pin2 tudung selalu beli, tapi asyik jatuh je. Hihi..

Malam yang indah untuk kami berempat.

Nanti next time boleh try makan kat BurgerByte pula.












Post a Comment