Friday, February 28, 2014

Jurong Bird Park, Singapore || Asia's Largest Bird Park

Entry kali ini memang banyak gambar.
Ceritanya sikit sahaja..
Sebab nak bagi readers semua menghayati keindahan flora dan fauna dalam gambar-gambar di bawah..

Cerita details boleh baca kat link bawah ni ya



Both Damias masa lepas naik tram mengelilingi Bird Park ni..


Aksi anak dan ayah


Dah nama pun budak2, main tu wajib


Beza 1.5 cm jer 2 beradik ni


Burung kaki seksi!


Model ke?


Ibu enterframe jugak


Ingat ke ni burung mainan tau...sekali...huaa...betul punya..
Sebab mata dia kelip-kelip...pastu kepala gerak2..


Saja mengusik burung tu


Candid Moment


Burung unta lah..
Telur bukan main besar


Tekan jika nak tahu bunyi burung unta tu macam mana..


Naik tram sampai 2 kali


Ni apa? Biawak ke?


Kat pintu masuk air terjun


Rehat jap


Education


Air terjun!


Cantik2 burung kat kawasan air terjun ni..
Ada sebatang jambatan kat situ..


Jinak!


Perhati!


Happy moment!


Masuk rumah penguin pula


Seronok tgk aksi-aksi penguin ni..


Info


Owhh, baru tahu rupa2nya ais ni tempat penguin poo-poo dan pee-pee


Berebut nak minum jus dalam bekas panjang tu hah..
SGD6.90..ok lah sampai sekarang bekas air tu both damias guna buat minum air kat rumah..


Tunggu Bird Show


Hampir sama jer dengan mana2 bird show yang ada kat Malaysia..


Aksi penonton


Memang gojess burung kaki seksi ni..


Penguin diberi makanan..

Ada banyak lagi gambar2 lain..
Cukup sekadar gambar2 ni dulu lah ya..:)
Terima kasih kerana sudi menghayati gambar-gambar kami..


:::Setiap penulisan sekadar ingin berkongsi saat-saat kemanisan, ilmu, info atau pengajaran yang diperoleh dalam menjalani kehidupan sementara menuju ke Alam yang kekal. Mohon maaf andai kata setiap bait-bait penulisan mencetuskan perasaan iri hati, riak atau ketidaksempurnaan. Sesungguhnya saya juga tidak lari dari sebarang kesilapan sebagai Khalifah Allah di muka bumi ini. Maafkan saya sekali lagi:::
Post a Comment