Friday, October 21, 2011

Suka beli benda bukan-bukan

Ntahlah...dulu2 masa belum kawen, mak saya cakap, saya suka membazir beli benda bukan2..
Beli bukan sebab ada kegunaan, tapi beli sebab cantik atau memang nafsu membeli datang tiba2..

Pastu masa dah kawen, suami saya pun cakap yang saya ni suka beli benda bukan2.
Katanya, buat menyemak kat rumah jer...bukannya guna pun..

Pastu last week MIL saya datang seminggu kat rumah saya pun cakap benda yang sama.
Kenapa beli kalau tak guna?? Huhuhu..

Agaknya tu memang peel saya yang suka beli benda bukan2 kot...

Contoh barang macam kat bawah ni..


Saya beli sebab teruja nak tgk ais dalam gelas saya bentuk love..
Suami saya cakap "bekas ais tak bentuk love pun sejuk jugak"
MIL saya cakap " berapa ketul jer boleh buat air batu ni?? baik buat dalam bekas besar"...huhu


Saya beli ni sebab senduk ni nampak unik kalau nak letak dalam salad bowl..
Suami saya cakap " Macam mainan jer ni, sekali senduk dah patah"
MIL saya cakap " Apa benda ni?? ingat ke mainan ayyunie dalam ni"..huhu


Saya beli straw ni sebab cantik dan warna warni..
Al-kisahnya baru hari ahad aritu guna setelah 2 bulan beli kat IKEA SINGAPORE..
Pastu masa suami saya sedut, katanya.."aikkk?? straw apa benda ni?? nak sedut air pun bercinta"...huhu
Sebab straw ni dia kecik sikit luas bukaannya..
Alahai...ada ajer komen2 yang bukan2 kan..
Nasib bail MIL saya tak jumpa straw ni masa dia datang minggu lepas...huhu

p/s: So, uols cam mana?? Suka jugak ke beli benda bukan-bukan...
Tu baru benda kecik2...benda2 besar yang dianggap bukan2 oleh suami saya pun ada jugak tau..tapi tak pe lah..nanti2 ada masa saya cerita...:)







Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!! 
 
Post a Comment