Wednesday, October 19, 2011

Acara memotong pulut kuning || Harijadi ke-4 Aleesya


Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan DAMIA ALEESYA BT KHAIRUDDIN
Allah selamatkan kamu!!!!

Ni ler rupa birthday girl haritu..
Muka kepenatan..
Sebab ni baju ke 3 Aleesya tukar hari tu..
Phweewww...memang nampak pun muka aleesya penat kan..


Ni pula rupa pulut semangat untuk aleesya..
Bukan apa...dah 3 tahun sambut birthday dengan kek..
So, tahun ni mencari kelainan buat potong pulut semangat pula...
Cantikkan pulut 3 tingkat tu..
Rasa pun sedappp..
Tempah kat restoran feveret ibu..
Restoran ubi kayu ler..mana lagi...


Both damias bersama kakak diana...
Orang kuat GALERI ZARINA AYU ni..:)
Huaa....lepas ni nak sambung belajar UiTM dah....
Mana nak cari penganti ni...


Both damias bersama kakak aisyah dan kakak diana..
Kalau nak tahu, kakak aisyah sebagai admin kat GALERI ZARINA AYU..
So, semua soalan2, pertanyaan dan order kat FB serta email, admin yang akan jawab..
Not me okeyy...kecuali ada masa lah...:)


Pulut Kuning penyeri majlis..


Haishhh..disebabkan acara potong pulut semangat ni buat jam 4:30 petang..
Maka aleesya pun nampak sangat kepenatan mukanya..
Hahaha..lupa bawak pisau potong kek..
Pisau dapur pun boleh lah...


Acara dah nak bermula sementara tunggu DJ cari lagu birthday..


Nyanyi lagu birthday ramai2 dengan penonton di bawah khemah..


Yeayyy...dah nak potong pulut..


Boleh pulak berlaku kenangan lucu kat sini...
Time Aleesya nak potong pulut tu..
Kah kah kah...
Pulut paling atas sekali jatuh bedebob!!!
Eekekkekeke...adoiii...orang2 yang bawak kereta kat tepi2 jalan tu semua ketawa agaknya tgk gelagat kami haritu..sabooooo jer lah..


Nasib baik pulut yang tumbang tu boleh angkat balik...


Maka acara potong pulut kuning bermula sekali lagi...


Alhamdulillah...semuanya selesai...
Yang pasti semuanya selamat...

p/s: Untung budak2 zaman sekarang..setiap tahun, ada jer kelainan sambut birthday mereka kan...






 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!! 
 

14 comments:

mamasuri said...

happy besday aleesya..
besday girl masam betul yer..
dah penat kan..
takpe..tetap cantik...

pernah masa umur 5thn..potong pulut kuning ganti kek..mmg terbaek..

MrS. F!zA said...

aleesya nmpk moody je time potong tu..letih sgt kot..hihi

Nana said...

hahahah mcm mana bole tumbang tu
seb baik plut
kalau kek memang hancur dah tu
mcm kejdian kawan kita kepala garfield tumbang abes kek tinggal badan garfield je

mmg nampak penat sgt muka aleesya tp ttp comei!

ZanaNordin said...

happy birthday aleesya

sian...birthday gurl kepenatan
sampai nak senyum pun tak larat
ingat pun masa tengok gambar2 kat fb...aleesya tak senyum coz' bukan kek tapi pulut kuning rupa2..aleesya kepenatan

sesekali tukar selera ke pulut kuning pun apa salahnya kan ayu

Chekgu Azrine said...

happy beday aleesya.. semoga menjadi anak yg sentias obey your parents k.

~azillakhalison~ said...

happy birthday aleesya..nape muke xsenyum sayang..hehe penat yer...semoge jadi anak yg soleh..amin

aza shafiza said...

Alamak,roboh ke???adehhh

Farr said...

happy birthday aleesya!

smoga trus comel dan jd anak yg solehah.

maszmadi said...

memang nmpak penat aleesya... but still sweet ngan kebaya tu..

Ummi Dania Yasmine said...

budak2 kalau penat moody. Kesian dia...tapi kenangan tu...

mama rifQy said...

wpon muke aleesya nampak moody dan penat..maintain comel ngan kebaya tuh..hehehheee

e.l.i.z.@ said...

haah laaaaaaaaaaaa..beday aleesya...patut la sero po ado beday ore jah 17hb...
happy 4th beday aleesya comeiii...

lucu la hahah gano leh jatuh tuh?? ni mesti sebab potong pulut tu kuat lajok, sampai nunggeng pulut tu hihihi

Sidratul Muntaha said...

huhuuh
sian aleesya..
dah lah penat..
muka muncung jer sbnb penat..
takper nak oii..
ibu bagi ape tuk adiah?!

Nur-nba said...

Happy Birthday Aleesya.. Alahai nape muncung tu.. Kesian dia tentu kepenatan.. Semoga Aleesya membesar jadi anak yang bijak dan solehah. Dapat hadiah apalah tu dari ibu dan ayah tersayang..