Thursday, October 20, 2011

Konsert Pertama Aleesya @ Dewan MPJBT

Ahad lepas..
Pagi2 sebelum jam 7 pagi lagi dah kejutkan aleesya bangun tido..
Sebab aleesya kena daftarkan diri kat dewan MPJBT sebelum jam 7:30 pagi..
Dah lah malam tu aleesya kepenatan sebab sibuk dengan perasmian Galeri ZARINA AYU sehari sebelum tu..
Kebetulan pulak Tok Ma, Tok Ayah dan ayah saudara dan mak saudara aleesya pun nak balik pagi tu juga ke KL...so memang agak kelam kelibut lah sikit..
Nak kejutkan ayyunie bangun pagi pun satu hal..liat sungguh nak bangun..


Kesudahannya, aleesya ke konsert tanpa make up..
Walhal teacher dia dah pesan make-up siap2 kat rumah..
Nasib sampai sana lebih sikit dari jam 7:30..
Parents dan budak2 kecik penuh kat ruang legar dewan tu..
Ibu pun ambil kesempatan pinjam make-up teacher utk make-up kan aleesya..


Yang budak2 lelaki, teacher diaorg sendiri yang make up kan..


Geram tgk budak2 pompuan pakai gaun2 cam ni..semua nampak cute jer..
Kenapa lah teacher aleesya tak suruh budak2 kelas aleesya pakai gaun cute2 cam ni..
Mesti comell kan..


Aleesya yang kena retouch up semula oleh teachernya..


haha...cute jer tgk boboys ni semua kena make up kan..


Bergambar 1 kelas...kelas A3
9 peserta jer yang join utk konsert kali ni..
Lagipun ni bukan wajib, sapa nak join kena bayar RM50..
Aleesya wajib ler suka join aktiviti cam ni...


Yeayyy aleesya dah siap touch up..
Ibu sangat kagum ngan aleesya sebab dia yang jadi LEADER utk tarian ni..
Hehe...cam tak percaya anak ibu ada bakat menari...:)


Dah bersiap2 naik utk menunggu di ruang atas sementara budak2 ni tunggu giliran nak buat konsert


Hah tu budak2 kelas aleesya naik...


Madam Tan...Guru Besar tadika Indah Ria sedang memberi ucapan..
Indah Ria ni ada 3 cawangan kat JB ni..


Cute2 semuanya menunggu giliran masing2..


Pengerusi pada majlis tu adalah budak2 yang berumur 6 tahun ni..
Cutenya budak2 ni jadi MC...
Petah bercakap dan pandai menghafal skrip..


Giliran kelas aleesya buat persembahan adalah yang ke 10..
Nasib baik tak lama sangat menunggu...
Sebab kalau tak silap ada 30 kelas yang akan buat persembahan hari tu...
Tu pun jenuh gak menunggu giliran ke 10...
Sebab mata kami sangatlah mengantuk...


See, bersungguh aleesya menyanyi...
Lagu SHAKIRA -WAKA WAKA ni tarian dia..
Agaknya sebab tu ler tak sesuai pakai gaun kot..


Confident betul aleesya ni...:)


Suara dia paling kuat sekali dengar..


Aleesya paling depan..


Wahhh..LEADER dah tunjuk taring!!
Gaya apa ni aleesya???


Opsss!!! Ni saja try test kemahiran amik gambar yer....hehe


Bersungguh2 aleeysa buka mulut..


Dah nak last2 tarian..


Akhirnya habis jugak konsert yang dipraktikkan oleh kelas aleesya ni selama 6 bulan...
Phewww...lega semuanya berjalan lancar...
Tu ibu pakai tudung pink..sempat rakam tarian aleesya ni..kalau sempat nanti ibu upload..
Lepas jer tamat konsert aleesya ni kami semua terus balik..
Tak sempat nak tunggu konsert2 budak2 lain dan tgk budak2 umur 6 tahun GRADUATION..
Balik nak qada tido zzzzzz ler...ngantuk sangat2 ler...

p/s: Suka dengan bait2 kata sahabat ni
"You're only 4, but you have experienced a lot of things!!"
Betullah...kadang tak sangka yang rupa2nya aleesya ni baru 4 tahun, malam2 nak tido masih lagi cakap "ibu....nak milk"...tapi kadang2 layanan kita terhadap dia macam dah besar umur 7 tahun jer...





 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment