Wednesday, December 27, 2017

Kenduri durian ke?


Semalam planning asal nak gi makan durian kat kebun 1, kebun tutup pula. 

Nak gi makan kat kebun 2, buah habis pula. 

Sudahnya makan dalam kebun beraircond la πŸ˜ƒ.. 

Round pertama, pulut tak siap masak lagi, durian dah habis diratah 1 plastik besar. 

Round kedua, saya dah kirim via whatsapp supaya suami balik keje nanti beli durian, durian berlebih2 pula2.. Sampai 3 plastik besar dibelinya.. 

Macam2 durian ada ni, musang king, durian kunyit, IOI dan durian kampung.. 

#familygathering

First round.. Masa ni ayah damia tak balik dari office lagi.. 


2nd round.. 
Fuhhh memang betul2 kenduri durian ni.. 


Biar berbaloi datang Johor makan durian puas2.. 


Kami dah selalu sangat makan durian. Time mahal pun sanggup beli, apatah lagi time murah2 sekarang ni..so kita beri keutamaan pada orang KL dulu makan puas2.. 


Menu breakfast dan lunch.. 
Pengat durian dan pulut durian.. 
Makan sampai lebam!

Malamnya pula pun menu durian juga.. Menu nasi ulam budu. Wajiblah dalam pinggan budu lagi banyak durian dari budu.. Haha..

Syukur atas nikmat Allah bagi. Dapar berkumpul jarang2 sekali dengan family sambil menikmati buah bermusim ni.. 

Post a Comment