Tuesday, December 19, 2017

JB-KL-KB-KL-JB


Balik kampung 2 hari je.. Sebab tu naik flight, kalau naik kereta, berdongdang sayang tengah jalan pun dah makan masa 2 hari rite? 


Tepat jam 12 tengahmalam jumaat lepas, baru bertolak dari rumah menuju ke KLIA. Sampai Senawang jam 2:40 pagi, konon ayahnya nak minum air je buat hilang ngantuk, sekali amik ko, dah tak tahu makan dinner ke, supper ke atau early breakfast. Haha.. Yang pasti kami sekeluarga berselera makan walaupun awal pagi.. Haha.. Memang keluarga jenis suka makan kan.. 


Jam 5:30 pagi, baru check in kat KLIA. Sebelum tu sempat lagi ayah damia tidur kat Petronas KLIA kejap buat hilang mengantuk while kami anak beranak layan youtube lah dalam kereta.. Hihi..

Btw masa saat nak check-in baru anak2 tahu diaorg naik MAS. Yang paling excited Ayyunie lah. Sebab dia jeles Daim pernah naik MAS sambil layan movie kat screen tempat duduk tu. Finally wishlist dia tercapai. Tapi tak sampai setengah jam, eh eh dia membuta pula. So siapa tengok siapa ni?.. Haha


Ayah Damia menerangkan cara2 nak guna entertainment yang ada pada screen tu.. Untung Daim dapat blanket dan pillow tu ya.. 


Kapal terbang delay 10 minit sebab ada maintenance.. So just nice kapal terbang tak take off lagi, Daim yang take off dulu.. Haha.. 


Ayyunie tengah kusyuk tidur. Yo yo or je lah cakap nak tengok macam2 movie dalam flight ya. 


Keluar je airport (BIL ambik), terus cari kuih2 kelate.. Tepung pelita, lopak tike, kuih manja (baru tahu nama harini), jeput durian, tupat nasi, etok manis, etok pedas (kreatif betul) dan paling win jering rebus (bukan saya beli).. Kemaruk sungguh! 
#kuihkelantan


Yeayy Daim dah sampai rumah tok ayah dan tok ma.. 


Keesokkan harinya sabtu.. 
Tujuan utama kami semua balik kampung termasuk adik beradik yang lain sebab ada kenduri maulidurasul.. 


Petangnya pula sempat balik rumah nenek kat Pasir Mas. Tu sibuk ayah damia nak betulkan arial TV, Daim pun ikut sekali.. Aduhai boboboy... Jenuh nenek nak kepung.. 


Esoknya ahad.. 
Dah nak balik JB dah.. 
Flight pagi juga 9:20 pagi.. 


Suka apa tu Daim? 


Peace yo! 


Daim yang dah tak berapa aktif sebab mengantuk ler tu... 


Ngam ngam kapal terbang take off je, Daim pun selamat tidur sampailah landing kat KLIA.. Good boy lah! 


Eh muat muat pula Daim duduk dalam tu.. 


Nilai harga parking yang perlu dibayar untuk 2 hari 5 jam... Ngeh ngeh ngeh.. 

Apa2 pun syukur alhamdulillah dapat berjumpa dengan orang tua di kampung.. 
Post a Comment