Monday, December 11, 2017

Girls Day Out


Sabtu aritu, ajak anak2 dara shopping barang2 diaorg dan sambil2 beli hadiah untuk majlis akikah anak kawan ibu dan ayah. Sebelum tu sempat ajak diaorg makan dulu kat Johny Restoran tu. Diaorg juga yang buat pilihan nak makan kat sini. Ok sebagai ibu yang prihatin, kita layannn kan aje. 

Sekejap je dah besar anak2 ibu ni..kalau throwback zaman tumbesarab mereka, memang penuh gambar dalam entry2 blog ibu sejak tahun 2009 lagi. Betapa cepatnya masa berlalu.. 

Bolehlah sambil makan sambil korek2 cerita macam2 hal yang dia orang tak pernah cerita sebelum2 ni..


Si kakak maintain kurus dari kecil, si adik maintai pipi pau dari kecil. Kih kih


Si kakak dah pandai bergaya, dah pandai ber wechat dengan kawan2 sekolah since cuti sekolah haritu, dah pandai minta ayah beli data kalau travel dan dah pandai nak beli baju tu baju ni, tudung pun alhamdulillah dah pandai pakai sendiri tanpa pemantauan ibu dan gi mana2 pun jarang dah tinggal tudung tu.. 


Tapi si adik, tetap adik.. 
Haihhh.. Serba serbi ibu lagi.. 
Nak buka baju pun panggil ibu.. 
Nak tidur malam pun kena masuk bilik ibu manja2 sendeng2 dulu.. 
Faham.. Dah lama jadi 'adik' kan, tetiba muncul Daim... Kiki.. 


Anak2 makin besar, hopefully ibu maintain muda lah kan.. Aaamin.. 


Insyallah amanah yang dijaga dengan sebaik mungkin. Sekali sekala girls day out memang best sebab berehat sebentar dari jaga si Daim yang lasak tu.. Haha.. Ok next kita outing lagi ya anak2.. 


Post a Comment