Tuesday, April 12, 2016

Urusniaga 2 negara II CocoDamia dan Singapura


Alhamdulillah.
Setelah 3 kali perjumpaan since awal March 2016.
Selesai sudah sesi tandatangan Perjanjian antara Pelangi Network Management Sdn Bhd (Malaysia) dan Nee Soon Transport & Trading (Singapore) selaku Sole Distributor eksklusif untuk produk CocoDamia (crunchy flakes cereal cup).

Target market utama sole distributor kalini adalah di tadika-tadika dan sekolah rendah di Singapore.
Semoga bermanfaat dan membawa kebaikan kepada kedua-dua pihak.

Sedikit trivia bagaimana mereka boleh berminat dengan produk CocoDamia:
1. Salah seorang daripada board director mereka terjumpa produk CocoDamia di Pasaraya Maslee. Berminat lalu membeli beberapa unit utk cuba.
2. Sampai di rumah (Singapore), anak2 one of bord director suka sangat makan. Tak cukup 1, sampai 2-3 unit sekali makan.
3. Kemudian masuk Johor beli lagi di Pasaraya Maslee. Kalini dalam kuantiti puluhan unit  pula.
4. Anak2nya bawa pergi sekolah sebagai bekal. Kawan anak2 pula suka. Then tanya beli kat mana.
5. Lepas tu board director tersebut bawa produk CocoDamia untuk meeting bersama2 dgn ahli board director lain sambil mengkaji kebolehpasaran produk tersebut di Singapore dan juga keperluan produk tersebut.
6. Hasilnya, perbincangan pertama di premis CocoDamia telah diadakan pada awal Mac 2016 bersama seorang sahaja board director.
7. Seterusnya, perbincangan kali kedua di premis CocoDamia pada pertengahan Mac 2016 bersama ahli board director yang lain.
8. Then, perbincangan dan penambah baikan urusniaga hanya follow up melalui whatapps dan email.
9. Akhirnya pada 9 April 2016 termaktub sudah perjanjian urusniaga membekal dan memborong antara kedua2 pihak dan sebahagian stok telah pun diserahkan.
10. Terima kasih Ya Allah. Bukan mudah utk meyakinkan pihak kedua2 negara. Namun sikap profesional kedua2 pihak memainkan peranan dalam menjalin hubungan antara 2 negara.



Masa meeting kali kedua bersama dengan ahli board director yang lain dari Singapore pada pertengahan Mac 2016.


9 April 2016, termaktub sudah perjanjian antara kedua-dua pihak selaku pembekal dan pemborong di Singapore.


Kena baca agreement betul2..
Supaya tak datang masalah kemudian hari..


Close deal!
Alhamdulillah..
Semoga bertambah-tambah rezeki untuk CocoDamia..
Dan rezeki melimpah ruah yang tak disangka2 untuk anak2 saya dan juga my little khalifah dalam perut ni.


Sebarang pembelian produk2 CocoDamia, boleh whatapps ke 012-7507659 atau call 010-6468383.
Paling senang klik-klik je kat www.cocodamia.com.

Hapy shopping uolss..



Post a Comment