Thursday, February 15, 2018

Echocardiography and stress test


Cerita semalam.. 
14 Feb 2018
Catatan untuk rujukan akan datang jika perlu.  


Haha.. Selalu cikgu ajar murid. Ni pembantu doktor ajar cikgu pula.


Alhamdulillah. Allah permudahkan urusan untuk:
1. Buat Echocardiogram
2. Stress test

Sepatutnya kena ikut prosedur dari 1st step semula sebab tak nak masuk ward dan case close. Tapi dengan bantuan one of parent yang kerja di department jantung hospital, dapat korek balik data di emergency, buka semula case dan terus buat test. You know who you are. 

Cuma stress test kena buat appointment lain kali sebab bacaan BP sangatlah tinggi. Haihh.. Entahlah suamiku ni, bacaan normal sepanjang seminggu pantau ni 158 - 171.. 


Ni lah test Echocardiography tu.. Haha.. Husband buat lawak macam spa.. Sebab lampu romantik, katil pun macam kat spa dan kena buka baju... Kiki.. 


Terima kasih kepada semua ibu bapa dan pelajar2 serta staff2 #pusattuisyenpelangi dan staffs CocoDamia terutama family jauh yang sangat prihatin akan kondisi Cikgu Khai ni. Ramai yang sayang awak abang! So please makan ubat ya.

P/s: Faktor utama darah tinggi ni kemungkinan besar kata doktor sebab keturunan. Sebab ayah damia bukan smoker, umur masih muda, dan gaya hidup pun biasa2 tak bercampur dengan perokok.. Cuma makan tu adalah kadang2 terlebih batas, so lepas ni pemakanan pun kena jaga juga. 

P/s: On vacation now.. Later update.. 


Post a Comment