Saturday, February 10, 2018

Big family, big dinner


Semalam family in law saya datang dari Kelantan. Datang jalan-jalan sampai cuti Raya Cina. Kebetulan juga ayah damia pun tak berapa sihat, so memang betullah instinct seorang ibu ni hebat kan. Sebab pesen ayah damia kalau sakit ke apa memang susah nak bagitau family dia. Takut menyusahkan da  membuatkan orang tua tak senang duduk nanti. 


Mereka sampai dalam tengahari. Kebetulan saya dan ayah damia ada edutour dikilang. Lepas mereka singgah kilang kejap terus balik rumah. 

Dan malamnya baru berkesempatan bawa mereka keluar dinner. Kami pilih R&R Bistro sebab layanan memang first class dan makanan pun sedap. Nasi, air semua mereka servedkan. Sambil2 halwa telinga dengar band yang menyanyi secara live. 


Yeayyy! Makanan dah sampai. Jom jamu selera.. 


Kami order set ni. RM280 per set. Menunya ikan siakap masak nyonya, ikan siakap masak 3 rasa, udang goreng telur masin, sotong goreng tepung, tauhu masak apa ntah, tom yam campur, kailan ikan masin, air oren 1 jug, 1 sirap 1 jug, 1 kosong 1 jug, nasi 2 mangkuk besar untuk 7-8 orang makan. Memang puas hati sebab semuanya habis.

Alhamdulillah.. 
Post a Comment