Tuesday, August 4, 2015

Makan-makan Raya 2015

Alhamdulillah..
Saya sekeluarga mengucapkan ribuan terima kasih kepada yang sudi datang beraya terutama warga2 Pusat Bahasa Pelangi, para staffs dan juga jiran2 semua.

Maaf kalau ada yang terkurang layanan atau tak sempat nak bergambar bersama2. Terima kasih juga yang tag gambar saya dalam IG. Al-maklum ler, semua menu masak sendiri kecuali sate tu. Kejap-kejap ke dapur. Kejap-kejap ke luar. 

Sambil layan tetamu sempat juga add on buat lagi 2 bekas Sherperd Pie yang menjadi sebut-sebutan haritu. Siap ada tetamu yang duduk kat dapur lagi nak tengok macam mana buatnya. Hihi..katanya teori dan praktikal kan lain. Wink..wink..

Sesungguhnya Yang Baik itu daripada Allah, dan yang kurang itu dari kelemahan kami sendiri.

Jom layan gambar2 mini open house kami pada 1 Ogos 2015 bersamaan 16 Syawal.



Menu of the day


Puding triffle warna warni..;-)


Hero of the day....ramai betul minta resepi kamu ya..


Berapa banyak telur daaaa untuk masak meehoon ni..


Rebus sendiri je.. Masuk dalam multi cooker...tinggalkan semalaman..


Sate sedap..


Rendah diri sebab tak letak apa-apa..hihi..


makan macam tu pun dah manis ting ting..


Guna rempah Morocco..


Budak2 suka betul...tak cukup 1-2 kepak masing2..


Pedas2 manja..


Tetamu pertama sampai..


Bakar-bakar style..


Dah macam mak sendiri ni..


Kak Suzana yang gojess..


Terima kasih semua..macam ni lah best...semua kumpul ramai2 datang sekali kan..


2-2 handsome adik beradik ni..


Dari usia 6 tahun saya ajar, kini dah masuk UiTM...


Lebih tinggi dia dari kita..


Hero2 of the day..


Terima kasih my staffs dan my students..


Jiran-jiran..


Wowww...kumpulan forteen weii..


Pembantu cilik yang setia dan tak banyak komen..


Heroin2 of the day..


Terima kasih semua..


Kepak ayam madu..beratur nak makan weii..


Manis2 semuanya..


Dah macam pengantin baru....opss..


Good luck untuk trial SPM akan datang ni..


Terima kasih semua..


My staff..


Tq jiran sebelah rumah..

Ada rezeki insyallah kita buat makan2 lagi..







:::Setiap penulisan sekadar ingin berkongsi saat-saat kemanisan, ilmu, info atau pengajaran yang diperoleh dalam menjalani kehidupan sementara menuju ke Alam yang kekal. Mohon maaf andai kata setiap bait-bait penulisan mencetuskan perasaan iri hati, riak atau ketidaksempurnaan. Sesungguhnya saya juga tidak lari dari sebarang kesilapan sebagai Khalifah Allah di muka bumi ini. Maafkan saya sekali lagi:::
Post a Comment