Thursday, July 23, 2015

Lesen Eksport ke Vietnam


Alhamdulillah...Kembali bersiaran setelah hampir seminggu blog tidak ber-entry.
Mana tak-nya, selain tuan blog sibuk beraya di kampung, balik ke JB pula sibuk dengan urusan2 kerja pula.
Itu yang tak menyempat je nak menaip entry.
Ni luangkan lah sikit masa untuk blog kesayangan kan.

Alhamdulillah, sebelum raya haritu dapat tahu yang lesen Eksport CocoDamia ke Giant Vietnam telah pun diluluskan. Ni antara lesen Eksport yang paling lama CocoDamia tunggu sebab banyak prosedur kena tapis dan kawal.

Contohnya kalau report lab di Vietnam yang keluar tak matching dengan report di Malaysia, itu pun boleh dijadikan salah satu sebab susah nak dapatkan lesen Eksport juga.

Semalam masuk je kerja lepas cuti raya seminggu, terus dapat PO dari Vietnam. Masa yang diberi untuk loading dalam kontena sebelum berlepas ke Vietnam pula 2 minggu je lagi. Dengan nak buat preparation lawatan tapak RBC (RM2 juta tuh) lagi next week. But No Worries, kita yang minta, ALLAH bagi lah kan.

Semoga Allah permudahkan segala urusan dan memberi skrip yang baik-baik sahaja untuk Business CocoDamia dan business2 saya yang lain dan juga untuk kami sekeluarga. Semoga diberkati olehNYA.
Aaamin...

p/s: Bila nak upload gambar hari raya ni? Jenuh photoshoot kat kampung tau...;-)


Post a Comment