Thursday, March 2, 2017

Ayah Damia di Kyoto-Osaka-Kobe

Koleksi gambar-gambar ayah damia ketike ke Jepun pada 5 hingga 7 Februari lepas. Gi kejap je sambil-sambil memerhati gelagat pasaran di Jepun dan juga tengok bola JDT lawan Osaka. Yang penting walaupun dah penghujung winter, tapi rezeki Allah bagi peluang kepada ayah damia dan rakan-rakannya menikmati salji yang turun pada awal pagi. Fuhhh memang best..

Insyallah ada rezeki keluarga kami pula menyusul ke Jepun ya.. Aaamin..

Ni trip persendirian ayah damia bersama 4 orang lagi rakannya. Beli tiket pun 4 hari sebelum fly.. Memang last minute punya planning ni..


Sebaik menjejak kaki di Airport Jepun


Sampai je sempat lagi makan di dalam airport Jepun. Yang pasti halal..


Jalan2 waktu malam.. Sejuk sangat!


Wahh akhirnya bertemu jodoh di tempat kelahiran Hokaido Cheese baked ni ya abang..


Beli nak rasa yang original..


Ayah damia kata sedap.. Gebu gebass..


Sebelum ni tak pernah lah pulak ayah damia makan makanan jepun, tapi dah sampai jepun boleh serasi pula makanan ni..


Tempura udang..


Simple je kedai Hokaido Cheese Baked ni..


Ole ole untuk Both Damias 


Cantik cafe ni..


Cantik2 kan kedai kat Jepun ni..


Wahh beli apa tu abang..


Cari wi fi katanya.. Haha


Depan homestay.. Tempah melalui AirBnB..memang tip top dan puas hati..


Jalan-jalan..


Check out dari Homestay..


Jalan-jalan lagi..


Wahhh ini best! Salji turun mencurah2.. Tapi kejap je. Tengok video yang ayah damia bagi kat kami tengok.. Perghh sejuk..


Best dapat main salji ya bang..


Yang peliknya ayah damia ni time salji dia boleh pula pakai seluar pendek. Btw ayah damia memang cam tu.. Kulit tebal.. Tahan sejuk..


Yeahhh bekalan Energy Bar CocoDamia dah sampai Jepun..


Memang tahan lapar sungguh makan Krukk Krakk energy bar ni..


Selamat tinggal homestay..


Bergambar bersama geng-geng K-POP sebelum masuk stadium..


Fuhhh cayalah bang.. Stadium Larkin pun abang tak pernah jejak, ni stadium Osaka pula abang sanggup gi tengok JDT.. Haha


Huhu..3-0 weii


Kenangan yang tak mungkin dapat dilupakan bang...


Bersama penyokong2 JDT..


Tunggu train..


Sistematik dan punctual trainnya..


Makan malam lepak tepi 7-eleven je.. No hal punya..


Malam terakhir tido di Cube Cafe Internet.. Siap boleh mandi dan makan lagi..


Cari wifi lagi katanya..


Kenangan..


Fuhh..


Mengembara di Negara orang..


Kawasan pelancong.. Ramai pelancong pakai baju kimono siap pakej make up lagi area ni..


Kenangan..


Terbaik..


Kebas jari cari wifi dan gps ya..


Cantik gambar ni..


Macam potrait pula..


Terbaik..


Tanya jalan..


Cantik posing..


Kat airport..


Malamnya sampai je kat KLIA, terus cari masakan melayu ya.. Hihi

Btw makanan kat Jepun mahal katanya.. Sekali hidangan cecah RM40-RM50 per person.. Bukan salah kedai yang mahal.. Tapi kerana currency duit Malaysia yang jatuh.. Huhu.. 

Banyak lagi gambar2 di Jepun.. Nantilah saya add on sikit2.. Hihi

Tq for viewing..









































Post a Comment