Tuesday, February 28, 2017

Resepi Mango Chocolate Smoothie


Mango Chocolate Smoothie..
Buat sendiri puas hati..
Per cup guna mango sebiji..
Memang nikmat tak terperi....

Senang je cara2 nak buat ni...

Mula2 kupas sebiji mangga yang sederhana besar saiznya.. Kemudian ambil sebahagian 1/4 isi potong dadu.. Selebihnya kisar isi mangga tadi bersama dengan susu segar, ais dan juga sedikit air gula..

Apabila dah betul2 halus, tuang ke dalam mangkuk.. Kemudian toppingkan dengan fresh cream.. Saya beli fresh cream yang dalan botol spray tu je senang..

Dah siap letak fresh cream, masukkan pula isi mangga yang dipotong dadu tadi.. Kemudian tabur chocolate chips, chocolate rice dan juga apa2 topping yang sesuai.. Akhir sekali, jangan lupa masukkan chocolate topping Hersey banyak2.. Barulah nikmat coklat tak terperi..

Ok selamat mencuba!

Post a Comment