Monday, February 27, 2017

Daim Muslim dah 9 bulan..


Semalam..
26/02/2017..
Daim dah genap 9 bulan..
Wahhh lagi 3 bulan nak usia 1 tahun..
Cepatnya masa berlalu..
Walhal rasanya macam semalam baru Doktor robek-robek perut ibu ni..
Eh tipu.. Ibu kan fully bius.. Apa pun tak sedar.. Haha..

Happy 9 months old Daim Muslim.. The same amount of time you spent growing in my womb, you have now spent growing outside of it. 



Milestones sekarang suka benauuu panjat tangga.. Haihh.. Kakak-kakak awak dulu sekali ibu ayah tinggikan suara marah tak bagi naik tangga, tapi Daim chill je pakej sengih lagi sambil naik lagi tangga.. Haha.. Boy tetap boy kan..

Pastu sekarang dah tau.. Pantang ibu pakai tudung, pantang ayah turun tangga atau buka pintu luar, mesti dia punya galok/ketawa bukan main.. Tapi kalau kena tinggal, muka semenyeh habis.. Kikiki.. Bagus2.. Pandai beremosi..

Dah pandai juga main macam2 permainan.. Ibu beli kereta control, bukan main laju lagi Daim kejar kiri kanan depan belakang ya.. Kalau main ball pun dah pandai baling2 weeiii.. Bijak2..

Bab makan pula, memang dah tak suka sangat makan puri atau bubur blend. Daim nak juga benda yang mengunyah. Contohnya kalau masak bubur tu, kena siat2 dah isi ayam atau tumbuk kasar ikan bilis goreng tu tabur atas nasi bubur.. Baru dia selera.. Almaklumlah, 6 batang gigi dah ada.. 4 atas 2 bawah.. Ibu pun dah start ajar makan pasta sekarang.. Selera ya amat sunggub Daim makan..

Sekarang pantang kita sebut bye bye.. Nanti tangannya automatik akan angkat dan bye bye kita. Walaupun hayunan bye bye nya kejap atas kejap bawah kejap kiri kejap kanan, tapi ok lah.. Dia faham bye bye tu maksudnya kita nak pergi mana2.

Tatih2 pun dah ada improve. Cuma time kita lepas tangan dia suruh dia jalan sendiri tu lah Daim masih takut-takut..

Hurmm apa lagi ya milestone Daim ni.. Sebenarnya ada beberapa lagi perkara2 baru yang Daim dah explore cuma buat masa ni tak sempat nak recall pula.. Hihi

Apa2 pun semoga Daim Muslim Bin Khairuddin membesar sebagai Muslim sejati, anak soleh dan taat kepada ibu dan ayah. Jadi pelindung kepada kakak Aleesya dan Kakak Ayyunie ya.. Aamin

Post a Comment