Wednesday, February 15, 2017

Amphawa Boat Noodles Downtown JB


Malam hujung minggu lepas..
Dinner awal bersama family..
Menyambut kepulangan ayah damia dari Jepun..hihi..


Lokasi yang kami pilih untuk dinner ni agak cantik dan cozy..
Walaupun tempat dalamnya agak sempit, tapi boleh dikatakan selesa juga..
Dengan air terjun yang turun melimpahi ke kolam bawah, memang menampakkan keseluruhan suasana sangat menarik dan romantik..


Semestinya menu utama adalah boat noodles lah..
Kami pilih 15 mangkuk kesemua pilihan yang ada dalam menu..
Hihi...paling best yang tom yam prawn tu..


Wowww..pulut mangga ni sangat sedap..
Lemak-lemak manis..


Coconut ice-cream umpama Sangkaya..
Berebut2 semua, termasuk Daim..


Kat Jepun ayah damia cakap ni salah satu makanan yang hari2 dia makan..
So kat sini pun dia nak kitaorg try juga..hihi..
Vege Tempura..
Alaaa..sayur macam lobak, jagung muda, terung, ubi keledek, kacang panjang celup tepung je pun..



Mula2 tadi kami order 15 mangkuk boat noodles kan..
Hah ni tambah lagi 10 mangkuk..
Nasib baik tak membazir..
Pastu order tambah nasi pula..


Cantikkan suasananya..
Kat luar cermin tu bazar karat..
Memang happening lah area sini..

Btw nampak tak ada sudu jatuh tergantung kat daun tu..
Hahaha...Aleesya makan sampai terpelanting sudu ke bawah...kiki..


Dan total rezeki yang masuk ke dalam perut kami semua...
Alhamdulillah..







Post a Comment