Tuesday, October 27, 2015

Pertandingan Memasak PT3 Pusat Bahasa Pelangi

22 Oktober 2015 (khamis), jam 8 malam.
Berlangsungnya pertandingan memasak untuk pelajar-pelajar lepasan PT3 di Pusat Bahasa Pelangi.
Memang acara tahunan kalau pelajar2 UPSR, PT3 dan SPM habis exam, akan berlangsungnya pelbagai aktiviti untuk mengisi masa lapang mereka. 

Antara aktiviti2 pelajar lepas exam. Kuiz, lakon layar, cipta sains, memasak, futsal, badminton dan lain2.

Jom layan gambar2 pelajar PT3 memasak ni.
Bukan main excited lagi masing2.


Persiapan sebelum start masak.


Bergambar adalah wajib..


Pandai ke potong cili tu?


Alamak, tak sempat nak rotate pula gambar ni..


Tepat jam 8 malam, pertandingan pun bermula dengan Group 1.


Peserta2 dan ahli group lain.


Saya selaku emcee dan ketua juri.


Elok2, nanti terkeluar pula kuew tiaw tu..


Dah siap! Kuew tiaw goreng dengan dessser ice cream oreo milo.


Penonton cilik..
Tukang rasa juga ni.


Group 2 ambil bahagian.


Macam sedap je group ni masak.


Mee goreng sedap ni.


Akhirnya mee goreng dengan ice milo blended.


Group 3.


Fuhhh...gaya profesional.


Salad buah yang mengancam


Akhirnya siap!


Nasi goreng Cinta, Salad bertaut kasih dan telur dadar bahagia.
Fuhh nama menu pun dasyat.


Dan tahniah kepada pemenang.
Memang best kan aktiviti2 pelajar ni.
Sebab setiap pemenang atau kumpulan yang menang.
Memang pasti akan mendapat habuan dan hadiahnya.
Semoga silaturahim kita semua berkekalan.

















Post a Comment