Sunday, April 1, 2018

Tips nak buat cili jeruk paling cepat


Semalam masak mee celup.. Masa tengah sediakan aksesori mee celup tu, tetiba rasa tak cukup aksesori pula nak berganding dengan mee celup tu.. Rupa2nya cili jeruk tak ada lah.. 

Saja search resepi mee celup kat FB sambil2 tu, alih2 terjumpa pula ada orang share buat cili jeruk ni. Baru tahu rupanya kaedah paling pantas nak makan cili jeruk adalah masak bersama cuka, air, garam, gula dan cili sehingga cili bertukar warna. Rasa sedap sangat. Masin2 manis2 gitu.. 

 Kini tak payah lah lagi nak tunggu cili jadi jeruk ya berhari-hari kan 😌.. Tak sampai 10 minit dah siap cili jeruknya.. 
Post a Comment