Thursday, January 7, 2016

Syarat-syarat makan di Meletop Steamboat & Grill

Hamboiii...
Makan steamboat pun ada syarat bagai..
Setiap syarat-syarat tu diprint dan diletakkan atas meja supaya pelanggan lebih alert.

Cerita Cuti Maulidur Rasul pada 24 Disember lepas..
Kami tak cuti pun, lepas balik je dari office (half day) dan pergi kelengkapan sekolah, terus datang sini makan lunch dan dinner sekaligus. Sebab tu jam 4 lebih dah tercongok kami kat kedai steambot ni. Tapi kul 5 petang juga baru boleh start ambil makanan.

Oh ya kedai steamboat ni asalnya di Taman Pulai Perdana 2. Kalau sesiapa perasan, kedai steamboat ni memang selalu penuh dengan orang. Kebetulan pula terletak di tepi jalan. Memang mudah nampak kedai ni. Sekarang ni kedai ni dah berpindah ke Taman TerataI. Hari yang kami pergi ni pun baru hari ke 4 kedai ni beroperasi di tempat baru ni. Nampak lebih selesa dan juga lebih variety pilihan makanan.


Ni lah syarat-syaratnya.
Bagus juga ada macam ni, boleh elakkan pembaziran.


Section yang paling saya suka.
Saya kalau makan seafood, memang suka makan kambing dan kepak ayam.


Yumm...yumm...yummm...


Section sayur-sayuran dan aneka bebola..


Aneka mee ada..


Macam-macam sos ada..


Section shells out..
Ikan bakar pun ada juga..


Section makanan siap seperti nasi beriani, nasi goreng dan macam2 lagi..


Section buah-buahan..
Segar-segar uolss buahnya..


Jom buat ABC sendiri..
Budak2 suka lah ni..


Macam2 air ada. Panas, sejuk, bergas dan lain2..


See, banyaknya kambing saya ambil..
Ni baru first round...hihi..


Yumm...yumm...Selamat menjamu selera..










Post a Comment