Monday, January 18, 2016

Resepi Pizza Roti Perancis


Breakfast ringan pagi tadi untuk anak-anak sebelum pergi mengaji.
Balik mengaji breakfast berat pula.
First time try buat Pizza Roti Perancis ni.
Resepi tengok ala kadar dalam FB.
Pastu pandai2 lah olah sendiri ikut selera masing2 kan.

Walaupun resepinya senang, tapi anak-anak dan suami impressed cara presentationnya.
Macam tu lah taktik isteri bekerjaya tackle anak-anak dan suami makan dengan happynya.
Perut kenyang hati pun senang kan...;-)

Ok jom kita tengok resepinya.


Dalam mangkuk, masukkan 2 biji telur, bawang holland yang dipotong dadu, hotdog 2 keping dihiris nipis dan kecil, cheddar cheese, garam dan lada sulah.

Lepas tu kacau2 bagi rata.


Roti Perancis yang panjang tu pula dipotong 2. Lepas tu keluarkan bahagian tengahnya agar menjadi lubang panjang dengan menggunakan pisau. Kemudian sapukan sos spagetti di dalam lapisan berlubang tadi. Yang dipotong tadi jangan buang, boleh bakar makan dengan mushroom sup pula.


Tuang telur yang dipukul bersama bahan-bahan tadi ke dalam lubang tengah roti.


Tabur lagi cheddar cheese dibahagian atasnya. Dan bakar ikut kesesuaian oven masing-masing.


Taraaaa...
Dah siap!
Crunchy diluar, lembut didalam uolsss..
Makan pula bersama sos cili dan mayonis.
Perghhh memang anak-anak dan suami memuji hasil tangan kita ni.

Terima kasih Allah.
Selamat mencuba!






Post a Comment