Wednesday, March 14, 2018

Chalet @ Flamingo by The Lake hotel


New place new home... 
Lake view di tengah2 kota.. 

Btw ni bukan kali pertama kami sekeluarga stay di Flamingo by The Lake ni, rasanya dah 4-5 kali kot.. Cuma ni first time kami stay kat chalet. Selalu kami duduk kat room hotel, tapi sebab dah last minute sangat booked (lagi 10 minit nak sampai area hotel ni kat Ampang baru booked), memang ni je yang room yang masih available.. 

Haish, buat habiskan borasss je siap bayar parking valet RM20 per day, bayar untuk 2 kereta lagi, rupa2nya chalet ni kena parking kat area jauh sana... 


Sampai2 je chalet, alhamdulillah.. Walaupun jauh sikit dari area hotel, tapi puas hati biliknya... Perabot mungkin agak lama, kebersihan koridor ada tahi2 burung, dan agak sunyi juga.. Tapi sebab kami ramai2, so tak lah rasa sunyi sangat.. Havoc lagi! 


Selesa.  Kelengkapan asas seperti iron dan lain2 semua ada.. 


Ruang tamu pun selesa.. Ada sinki dan tempat makan juga.. Cuma TV kadang2 suaranya off sendiri, on sendiri.. Haha.. Nasib baik kitaorg tak kisah sebab bukan jenis layan TV.. 


Itu lake ya Daim... Bukan swimming pool.. Haha


Kami check in pun dah lewat.. Dekat 8 malam... Menguruskan adik ipar yang praktikal di Tabung Haji Ampang.. 


Muka penat pun tetap kena senyumkan.. 


Sian ayah damia... Kepenatan uruskan adiknya.. Dah lah baru check up hospital 2 hari sebelum tu ya.. 


Makan malam kami yang meriah.. Dihadiri oleh keluarga abang ipar di Bangi juga..

Bersambung.. 
Post a Comment