Thursday, September 21, 2017

Island Hoping @ Boracay II Snorkeling at Crocodile Island

 Pit-stop yang kedua untuk Island hoping di Boracay adalah Crocodile Island.
Namanya Crocodile Island adalah kerana bentuk pulaunya seperti buaya.


Yuhuuuuu...kami semua tak sabar nak snorkelling dan menikmati keindahan bawah laut di Boracay ni...


Untunglah Daim...
Bangun2 je tidur, terus uncle Alvin jaga ya..
Senang jaga Daim sebab tak takut orang...


Otw nak ke Crocodile Island, nampak sebuah feri besar sedang berlabuh dan ramai tengah snorkeling. Majoriti chinese look...


Ni lah dia Crocodile nya...
Memang nampak bentuk buaya pun..


Tengah sibuk2 nak turun snorkeling..
Eh eh ada orang datang jual ikan fresh pula..
Alahai, cam mana kami nak beli...nak masak kat mana..


Masing2 sibuk snorkeling..
Cantik ikan2 dan corals dalam laut..


Daim dengan sis Geia...
Daim pun nak snorkeling juga ya..
Daim snorkeling atas duck je lah..
Sepanjang Island hoping dan Romantic dinner kami, memang Geia yang jaga Daim...


Eh tetiba Daim nangis pula nak naik boat..


Wahhh...kat tengah2 lautan pun ada yang jual buah kelapa weiii...
Saya pun apa lagi...panas lit lit..
Terus beli 6 biji belanja orang atas boat semua..
Sebiji harga 50 peso, lepas tawar menawar, dapat 3 biji 100 peso..


Pandai orang2 pinoy ni cari rezeki tengah laut ya... 


Untung Daim.... Sis Geia jaga ya...
Makan minum tidur main semua berjaga..
Dah macam ada maid pula ibu ayah kat Boracay..haha
Alhamdulillah...dengan nikmat terindah Allah bagi..

Bersambung ke pit-stop ketiga pula..

Updated: Gambar2 dari Gopro Hero 5 pula


Sementara menanti boat untuk island hoping, kita bergambar dulu...


Semua happy nak memulakan aktiviti pertama di Boracay ni....


Hahaha..nampak tak Daim dengan kejongnya tidur tu..


Opssssss...terbesar pula mukanya..


Panas lit lit..
Nak buka mata pun tak leh...


Cakkkkk!


Daim Daim...roti tu untuk bagi ikan makan masa snorkelling..
Boleh pula dia yang makan dekat 2 buku roti...haha
Geia pun layan aje..tapi sebelum tu dia dah minta kebenaran sayalah boleh bagi makan ke tak..

Nampak tak yang naik sampan tu? Tu jual ais krim pula..


Hooraaa..hoorey!


Menikmati air nyor muda kat tengah laut ya..
Sambil minum sambil snorkeling..


Mujur ada sudu Daim yang memang selalu spare dalam beg susu dia..boleh korek2 makan isi nyor kat tengah laut tu...haha


The view


Ok...jom jom..
Nak ke island yang seterusnya pula...



:::Setiap penulisan sekadar ingin berkongsi saat-saat kemanisan, ilmu, info atau pengajaran yang diperoleh dalam menjalani kehidupan sementara menuju ke Alam yang kekal. Mohon maaf andai kata setiap bait-bait penulisan mencetuskan perasaan iri hati, riak atau ketidaksempurnaan. Sesungguhnya saya juga tidak lari dari sebarang kesilapan sebagai Khalifah Allah di muka bumi ini. Maafkan saya sekali lagi:::
Post a Comment