Sunday, September 24, 2017

Island Hoping @ Boracay II Crystal Cove Island

 Selepas Pit stop 1 dan Pit stop 2, kita ke pit stop yang ke 3 pula iaitu Crystal Cove Island.
Nak masuk ke pulau ni kena bayar 20 peso/ person (tapi kami dah include dalam pakej private tour kami, so tak payah bayar). Pulau ni merupakan sebuah pulau persendirian yang dijaga rapi, terawat dan juga bersih. Mempunyai pantainya sendiri dan juga 2 cove. Monomen2 serta hasil tinggalan sejarahnya pun masih utuh lagi. Pulau yang agak besar untuk di-explore dan juga sesuai untuk mandi manda serta snorkelling di laut yang jernih itu.


Mula2 sampai je...wahhhh..
What a breathtaking views..


Ada trek from both ends of the island kat sini..


Kesian rambut Ayyunie dah berserabai...;>)


Bukti dah sampai Crystal Cove Island


Ramai sungguh tourists...
Walhal bukan peak season ni..
Kalau peak season tak tau lah..
Majoriti disini from Taiwan, Korea, China dan sewaktu dengannya..


Jauh berjalan luas pemandangan...
Cantik sangatttt


Ayah Damia dan Aleesya je turun ke Cove 1 ni..


 Explore the natural landscape of nature and enjoy snorkeling inside the coves and play with the fishes and be amazed with the corals underneath. 
Ayat copy dari sini


Geia yang banyak menjaga Daim masa kami Island hoping..
Senang both Damias berinteraksi dengan Geia dalam English..


Bangga jadi rakyat Malaysia..
Hari2 ayah Damia pakai baju Sukan Sea Malaysia ni tau...


Aksi2 gediksss kena adalah kan..
Ater anak kecik ada orang jagakan..
Sebab tu banyak juga gambar berdua kami kalini..


Lepas tu kita berjalan explore ke Cove 2 pula..
Sepanjang trek perjalanan memang cantik2 viewnya...


Be in cloud 9 with the breathtaking panoramic sights of Carabao island, Romblon Island, Caticlan Island, Boracay Island and Sibuyan Island!
Ayat copy dari sini


Wahhhh...kena masuk Cove 2 pula...
Tapi Daim tak masuk....sebab agak mencabar juga nak ke Cove 2 ni..
So Daim Geia yang jaga kat ruang rehat kat atas..


Hurmmmm....gigih sangat masuk tempat cam ni kalau kat Negara orang kan..
Kalau kat Malaysia tak lah..
Eh! 2tahun lepas saya pernah explore gua kat Geokilim Park di Langkawi lah tengok kelawar bagai....haha...


Take your cove adventures to the next level as you experience crawling inside the tunnel leading to another enchanting cove.
Ayat copy dari sini


Tunduk bangun tunduk bangun...akhirnya sampai juga kat Cove 2 ni..
Cantik jernih airnya...


Muka sememeh semua berpeluh sunburn bagai..
Tapi tetap kena ambil gambar sebagai bukti betapa gigihnya kami anak beranak sampai ke Cove 2 ni..hihi..


Ok take 5 kejap sebelum naik boat bersambung ke pit stop yang ke empat pula..
Tempat paling lama kami beristirehat....

Stay tune...


:::Setiap penulisan sekadar ingin berkongsi saat-saat kemanisan, ilmu, info atau pengajaran yang diperoleh dalam menjalani kehidupan sementara menuju ke Alam yang kekal. Mohon maaf andai kata setiap bait-bait penulisan mencetuskan perasaan iri hati, riak atau ketidaksempurnaan. Sesungguhnya saya juga tidak lari dari sebarang kesilapan sebagai Khalifah Allah di muka bumi ini. Maafkan saya sekali lagi:::
Post a Comment