Thursday, July 27, 2017

Riang Raya Aidilfitri 2017 @ Pusat Bahasa Pelangi

ALHAMDULILLAH..
Pada jumaat lepas bersamaan dengan 27 Syawal, Pusat Bahasa Pelangi telah mengadakan jamuan aidilfitri bersama para pelajar dan juga guru-gurunya..

Majlis memang sangat2 meriah. Padat dan agak sendat juga kehadiran ramai di Pusat Bahasa Pelangi. Rasanya tahun ni paling ramai students dan guru2 yang hadiri. Kecuali yang buat kat luar sebelum ni lah. Tu memang jemput orang luar sekali.

Makanan tak payah cakap. Memang super duper heaven. Terlampau banyak makanan. Sebab buat potluck kan. Aneka jenis makanan macam buffet hotel pula. Sebab tak nak bazirkan makanan, mana2 ibu bapa yang berada dibawah tunggu anak2, kami jemput juga naik bersama2 kami dan sebahagian makanan dibungkus untuk dibawa pulang oleh students dan para guru.


Majlis dimulakan dengan marhaban oleh Ustaz Mokhtar


See, banyak sungguh makanan..
Ni baru kat meja ni, belum meja panjang belakang sana..


Bacaan doa lepas marhaban dan sekaligus bacaan doa makan..


Aroma bau mee kari ni mengancam kata cikgu2 dan students...hihi..


Sorry tempat terhad, so terpaksa beratur ambil makanan...


Suka tengok kamu semua makan bersungguh2..


Lepas makan, dan makan lagi...;-)


Geng2 SPM...


Geng2 SPM...


Ni bahagian dessert, buah-buahan dan manisan..


Tapai pun ada koooo..


Wajah2 warga Pusat Bahasa Pelangi


Antara cikgu2 yang dah berkhidmat lama dengan kami..


Peace yoo..
Comel semuanya..


Terpaksa makan dalam kelas mana2 yang kosong...;-)


Cikgu2 bawa anak2 dan suami sekali..


Geng2 PT3


Selfie/wefie wajibbbb


Kesayangan kami!


Yang tak dapat masuk frame, kira halal lah ya...hihi..


Geng2 Form 4


Daim ngan teacher Liana ya..


Kontrol pula Daim ni..


Acara pakaian lelaki dan perempuan tercantik...


Haha..Farid menang..
Ni beli undi ni....kikiki..


Yang perempuan Aina menang...
Ni sebab ramai admire kat awak ni..


Opssss..


Ceria!


Ceria2 lagi..


Wahhhh suka tengok gambar ni!
Terima kasih uolsss support Pusat Bahasa Pelangi..


TQ juga kepada beberapa ex-students yang sudi datang melawat kami..


Budak2 SPM bersama guru2 yang mengajar mereka..


Semua dah balik..
tinggal cikgu2 le kena kemas semuanya..


Saling bermaafan antara kita ya..


Alamak!
Semua dah minta duit raya dengan bos!
Hahaha..

Terima kasih semua yang terlibat!
Terima kasih kepada ibu bapa yang terus menyokong Pusat Bahasa Pelangi...
Semoga tahun depan dan tahun2 akan datang kita buat lebih2 meriah lagi ya.

Syukur Alhamdulillah..




:::Setiap penulisan sekadar ingin berkongsi saat-saat kemanisan, ilmu, info atau pengajaran yang diperoleh dalam menjalani kehidupan sementara menuju ke Alam yang kekal. Mohon maaf andai kata setiap bait-bait penulisan mencetuskan perasaan iri hati, riak atau ketidaksempurnaan. Sesungguhnya saya juga tidak lari dari sebarang kesilapan sebagai Khalifah Allah di muka bumi ini. Maafkan saya sekali lagi:::
Post a Comment