Saturday, November 28, 2015

Nasi Kak Wook

Assalamualaikum..
5 hari blog tidak bersiaran memandangkan tuan rumah pun sibuk semasa balik kampung dan cuti-cuti 4-5 hari lepas. Haishhh...kalau dah balik kampung, tak fikir dah nak update blog sebab ralit dan leka sangat dengan family di kampung.

Ni nak cerita, kalau dah balik kampung, semestinya acara sampingan adalah Jalan-jalan cari makan. Rugi uolllss balik Kelantan kalau tak try tempat2 makan yang diviral atau menjadi sebutan ramai. Kami juga tidak ketinggalan. Kalini kami pilih Nasi Kak Wook. Ingat nak makan di Nasi Kak Wook di tempat mula-mula ia dibuka iaitu di Lundang, tapi ntah cam mana tersesat pula. Last2 buka WAZE, taip Nasi Kak Wook, pilih yang paling dekat sekali, maka sampailah kami disini.

Untuk pengetahuan semua, Nasi Kak Wook ni memang famous ler. Kalau di Kelantan sahaja dah ada berpuluh-puluh cawangan. Belum lagi masuk yang berada di sekitar Shah Alam dan KL. Pendek kata memang Nasi Kak Wook ni sempoi le.

Sampai juga ke sini

Terima kasih lah WAZE kerana membantu memudahkan carian kami. Hihi..

Sempoi je lauk tapi menarik perhatian

Apa yang specialnya Nasi Kak Wook ni?
Tak ada apa pun yang special.
Makanannya sama je di semua cawangan.
Dan lauk pun sempoi je.
Tapi mungkin disebabkan:
- Kemanisan Kerompes (kaki, pedal, hati, leher) gulai ayam bersama terung dan kacang panjang.
- Kemasinan ayam goreng yang dipotong kecil-kecil dan
-Kemasamam sambal lada yang pedas-pedas manja itu.
Menyebabkan neutral dan kesempurnaan di lidah pelanggan-pelanggannya.

Lengkap rasanya

Harga pun murah je.
1 set hanya RM4 sahaja.
Ayah damia tambah ikan tongkol satu pun hanya RM5 sahaja.
Memang berbaloi lah kata orang.

Masa saya dan ayah damia pergi makan tu (anak-anak tak ikut main ngan sepupu mereka), penuh meja dengan orang keluar rehat waktu kerja. Pendek kata Nasi Kak Wook ni bukan sahaja sesuai untuk sarapan pagi, malah untuk makan tengahari pun boleh.

Insyallah, next time kita cuba makan Nasi Kak Wook di Cawangan lain pula.



Post a Comment