Thursday, June 8, 2017

Iftar 12 Ramadan di Goodhope Hotel

Semalam agak sibuk..
So decided berbuka kat luar je..
Jenuh juga fikir nak berbuka kat mana..
Sebab kalau boleh nak dekat2 area rumah je..
Ayah Damia sayang nak tinggalkan terawih dia..

At last kami decided berbuka dengan buffet ramadan di Goodhope Hotel je lah senang.. Selesa untuk Baby seperti Daim, ruang solat yang selesa, berair-cond dan mempunyai aneka pilihan makanan dengan harga yang masih reasonable.

Sampai2 je Goodhope Hotel jam 6:40 petang, tengok dah ramai juga yang menunggu di ruangan lobby. Nampak gaya macam company punya majlis berbuka puasa dan ada hamper bagai.

Daim pula sekarang asyik nak berjalan je, so layankan dulu karenah Daim sebelum kami berbuka. 


Eh Daim! Tunggu siapa kat tangga tu?


Dia buat macam tangga rumah dia. Turun naik turun naik selamba je. Adoii penat nak angkat Daim sebab kotor kan..


Dah jam 7, masing2 dah boleh ambil makanan. Daim pun diam je tunggu kita ambilkan makanan untuk dia..


My happy family.. 
Tunggu azan berkumandang. Azan berkumandang je, perghhh terkejut kami semua bunyi gendangan gong kuat menandakan waktu berbuka..


3 beradik sejiwa sedondon..
Daim dah besar sikit.. Boleh ler pakai baju sedondon dengan kakak2nya.. Sebelum ni halusss lagi.. Susah nak cari saiz sedondon..


Sibling.. Kesian Ayyunie muka kepedasan makan steambot.. Haha


See.. Betapa aktifnya Daim ni.. Org nak snap gambar dia, sibuk dia tarik tali kamera.. Hahaha..


Tak ramai sangat orgnya.. Just nice je..So selesalah untuk kami sekeluarga yang ada baby kecil ni..tak berebut2 pun ambil makanan..


Section pemanis mulut..
Macam2 pencuci mulut dan kuih muih manis ada..


Nasi beriani kambing. Saya dan Daim makan ni je bertambah2. Daim suka sangat Nasi Beriani kambing ni..


Sup tulang gear box merah makan bersama roti. Sampai sekarang family saya dan saya tak pandai makan menu ni.. Haha.. 


Aneka nasi dan lauk pauk..


Aneka ulam-ulaman, sambal dan juga rojak2..


Aneka kerabu..


Aneka kuih muih goreng2.. Keropok2 pun ada..


Murtabak daging yang best makan bersama kuah dal atau sos..

Tu je yang sempat saya snap.. Ada lagi bahagian air, ABC, buah-buahan, bubur dan stemboat yang saya tak sempat snap..



Lepas makan, berhenti naik solat maghrib kat tingkat 2 dulu, saya cuti. Lepas habis solat maghrib, sambung makan lagi.. Kali ni makan steamboat dan ringan2 je pula..


Kesian kakak Aleesya sibuk memintas dan kejar Daim.. Budak baru boleh jalan.. Asyik nak jalan je lah kan..


Sebelum balik, haruslah bergambar dulu.. Geng baju merah, saya tak pakai baju merah, kasut je merah, so tak masuk frame.. Kih kih..


Tengok sampai kena pegang Si Daim ni sebab sibuk nak berjalan je.. Haha


Ni saya snap video Daim asyik dan aktif berjalan kat sini..



Makin luas tempat, makin ligat dia berjalan.. Alahai.. Dah jadi olahragawati dah ibu ni asyik kejar Daim je.. Hihi..


Info harga untuk Buffet Ramadan di Goodhope Hotel. Untuk saya dan ayah Damia RM58/person. Untuk both Damias pula RM35/person. Daim FOC..

Alhamdulillah.. Syukur atas nikmat rezeki dariMu Ya Allah..



















Post a Comment