Monday, June 5, 2017

First Birthday Celebration for Daim Muslim

26 Mei 2017
Jumaat
4:30 petang
SDS Bakery & Cafeteria Taman Perling


Family potrait..
Pandai Daim senyum tengok kamera


Kami sayang Daim..
Senyum sokmo.. Pemurah dengan senyuman Daim ni..


Sepotong kek untuk Daim..


Oppss kenapa dengan Daim?


Candid moment..
Nak main tarik2 tudung pula dengan ibu..


Rose buds tea..
Diminum bersama madu..
Boleh refill bila habis..
Cuma madu tu je kena bayaran add on..
Memang healthy drinks sungguh..


Family platter..
Healthy food.. Chinese style..
Kupang masak sambal tu sedap..
Itu je lauk yang pedas.. Haha..
Sup ayam herba tu Daim suka..


Kena letak jauh2 makanan dari Daim..kalau tak selamat nanti.. Selamat apa? Selamat dimain oleh Daim :-)


Pejam celik pejam celik dah setahun. Benarlah keputusan ibu untuk jaga Daim secara fulltime. 24/7 dengan ibu. Sebab tu lain macam manjanya dengan ibu. 
Good boy, strong boy and lovely boy.. Yang penting sengih sokmo 😘


Kami semua sayang Daim..


Penghibur hari2 untuk kami sekeluarga.. Tapi kalau time kakak2nya marah, disuruhnya Daim masuk balik dalam perut ibu.. Haha saboooo je lah..


And finally..

Birthday boy tertidur keletihan.. Simple and unplanned celebration. Sebab sebelum tu planningnya lain siap nak hire party planner bagai, tapi tak jadi sebab esoknya dah puasa. Ok lah Janji ada kenangan untuk Daim dan kami sekeluarga.

Pagitu kan saya ada meeting kat Batu Pahat. Otw balik JB jam 3 petang baru tetiba planned nak buat semua ni. Mulalah search kat IG party planner JB untuk beli balloon dan terus gi kedai baju kids cari Tuxedo untuk Daim .. 

Lepas tukar baju dalam kereta terus decided celebrate kat tempat banyak ada kek. Haha.. Senang..Mujur ada SDS.. Apa2 pun kami semua happy!

Semoga moment indah ini menjadi kenangan suatu hari nanti.

Selalunya yang dirancang tak jadi, yang unplanned tu lebih menjadi. Semua dengan Izin Allah kan.

 #throwback #daimturns1 #daimmuslim #1stbirthday










Post a Comment