Tuesday, June 20, 2017

Buffet Ramadan @ Cafe Rumah Melaka


#throwback
#16ramadan
#11june2017

Transit & Overnight di Melaka..
Buffet Ramadan sebelah hotel je..
At Kafe Rumah Melaka...di Bukit Katil..
Dewasa RM25, kanak-kanak RM15


Memang kampung style..
Tempat tak luas sangat..


Aneka menu masakan kampung..
Ada rebung cili padi, jantung pisang masak lemak putih, ikan gelama berlado, ikan keli, dan lain2.. Ada jugalah beberapa menu moden yang lain..


Full house haritu. Nasib baik masa saya call ada lagi tempat last reservation dah.. Request baby chair pun dah tak ada. Mujurnya sebelum azan maghrib Daim dah tidur dalam stroller dia..


Tempat ambil manisan, minuman dan kuih muih..


Parking senang kat depan tu je..


Sahurnya pula kat Bayoou Lagoon Resort..


Sup kambing masa sahur.. Banyak jugalah makanan..


Rasanya dah 3-4 kali stay hotel ni. Senang. Harga berbaloi dengan keadaan bilik yang luas. Lagipun malas nak hadap jammed kalau ambil hotel di bandar Melaka. Ralatnya sebab budak2 saya tak benarkan main air je walaupun dah ada wristband. 





Post a Comment