Wednesday, January 6, 2021

JJCM Kelantan II Seafood Celup Tepung Warung Acutera


Balik Kelantan minggu lepas..
Sempat ke Warung Acu Tera kat Pantai Sabak.. 
Kat sini famous dengan Seafood celup tepung dan coconut shake...


Buka bermula jam 3 petang.
Kami sampai jam 3:05 petang pun tempat duduk dah hampir penuh..


Pulut pauh dan ketupat sotong pun ada..
Haritu ada yang tanya kat komen FB "BAYAR SELALU" tu bayar terus ke maksdunya
Ah ah...ambil makanan terus bayar..
Tapi yang Seafood Celup Tepung dan minuman bayar kemudian..


Harga2 makanan yang dijual..
Berbaloi2 kan..
Kat Pantai Timur ni orang ratah je udang sotong buat minum petang..
Kaya...kaya..


Ai nyor dan coconut shake..
Memang nikmat dan sedap..


Yang kami order..
Fuhhh bukan main lagi ya colek/sos tu bagi 1 botol terus..
Memang syokkk lah cicah cicah seafood tu sampai lebam dan sampai habis sos..
Hihi..


First time makan kerang celup tepung..
Ingatkan masa order tu kerang rebus atau bakar..
haha.
Ok dapat pengalaman baru ni makan kerang versi celup tepung ni..
Sedap lah juga..tapi agak liat sikit..


Total makan baru RM56 banyak cenggini..
Puah senggoti sungguh ni...

Dan dia punya tepung tu rangup, crunchy dan halussss macam snow kata budak3 ni.. 
Harga sgt2 berbaloi...
Orang ramai tapi servis cepat..


Walaupun panas masa ni, tapi tak terasa bahang pantainya..
Mungkin sebab makan bawah2 pokok rendang kan..


InsyaAllah...
Balik Kelantan lagi nanti, kami nak repeat lagi..
Kalini tak leh bawa mak, che & ayoh keluar makan kat luar sangat..
Sebab masing2 dah warga emas...
Kena jaga2 juga musim2 Covid ni kan..
Nasib baik lah diaorg faham..






::Setiap penulisan sekadar ingin berkongsi saat-saat kemanisan, ilmu, info atau pengajaran yang diperoleh dalam menjalani kehidupan sementara menuju ke Alam yang kekal. Mohon maaf andai kata setiap bait-bait penulisan mencetuskan perasaan iri hati, riak atau ketidaksempurnaan. Sesungguhnya saya juga tidak lari dari sebarang kesilapan sebagai Khalifah Allah di muka bumi ini. Maafkan saya sekali lagi:::

No comments:

Post a Comment