Wednesday, June 8, 2011

Demo make pulut durie????

 Pulut durian memang sinonim dengan ore kelate kan...
Serius ibu sebenarnya memang tak makan pulut durian..
Sebab dah biasa diajar makan pengat durian atau serawa durian..
Yang santan tu mesti dimasak bersama durian dgn gula/ gula melaka..

Tapi sejak2 dah kawen ngan ayah damia ni..
Makan lah jugak sikit2 walaupun tak berehi (suka) sgt..


Kalau kat rumah sendiri, jangan harap ler nak makan macam ni..
Sebab kami suami isteri tak nak rumah bau durian..
Memang sayang giler kat rumah, sampaikan durian pun diharamkan masuk dalam rumah..
Kalau betul2 teringin nak makan durian pun, makan kat luar rumah jer..

Tapi semalam otw balik dari cuti2...singgah sekejap rumah adik ayah damia ..
Sambung cuti2 kat situ pulak :)
Disebabkan rumah org punya pasal...hahaha...sanggup ayah damia beli durian 3 plastik besar..
Dia kata time kat rumah org ni lah pulun nak makan durian habis-habisan...ekeke


Senang jer nak makan pulut durian ni..
Hanya perlukan durian, garam, gula dan santan..
Pastu gaul2 kan pulut tu ngan semua aksesori sampai sebati..
Then, boleh ler ngappppp!!!!


Ibu makan sikit boleh ler..
Tapi ayah damia memang feveret ni...
Sama ngan ayyunie...feveret betul...
Tapi aleesya???
Huh...dari kecik memang tak makan durian weii...
Nak tau dia cakap apa??
"yakkkk....dirty, smelly...aleesya tak suka"
Hahahaa....habis tok ma, tok ayah ngan ibu+ ayah saudara dia gelak guling2...
Ibu ngan ayah??? Hurmmm...dah biasa dengar ayat tu..
Pantang jumpa durian, mesti dia cakap macam tu...

Sudahnya...aleesya makan pulut cicah gula jer...huhu

p/s: Uols pernah tak makan pulut durian macam ni??? 
Kelantanrian (pandai2 buat perkataan sendiri) mesti pernah makan kan...
Walaupun tak berehi..


 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 

13 comments:

  1. ore klate kalo tok make toksoh la wei...hehehehe...kita mkn tp skarng dh tk brp minat..time kecik2 bertmbh2..heheheh

    ReplyDelete
  2. OMG..my feveret ni ayu ;)
    tapi lagi syiOk makan ngan gula melaka ganti gula tu ;)

    wahhhh..
    tetibe mulut rasa berair
    terliur wehhh!
    :p

    ReplyDelete
  3. mmg pelik coz kami bukan dari sana kan..
    selalu tu durian either buat serawa or buat bubur kacang hijau campur durian...tp lagi sedap kalau makan cam gitewwww gitewwwwwwwwww

    ada member tu
    makan durian ngan nasi ok....

    ReplyDelete
  4. tak pernah makan mcm nie..kalu serawa ngan pulut tu pernah la..ta[pi rasanya lebih kurang je kot..sbb bahan2 nya sama je..kan?

    ReplyDelete
  5. haha dh biasa dr kecik..tp kt makan dgn nasi.. lagi yummy!!

    ReplyDelete
  6. x penah makan lagik, huhu durian hanya di makan secara asli jerk (ada ker ayat nie)... x boleh dicicah ngan lain2 bahan, even dodol durian, tempoyak, lempuk durian atau apa2 yang sewaktu dengannya pon masz x minat.. huhu

    ReplyDelete
  7. mak bapak kita oghe klate
    demo mmg suke la make pulut doyan ni
    kita xsuke
    sebab mmg xsuke pulut & kureng skit buah doyan
    damia xmakan doyan
    amrul hantu doyan

    ReplyDelete
  8. brehi sgtla k.ayu eh..neleh air mulut tengok durie..klate xdop pun lag..huhuh

    ReplyDelete
  9. kita pernah gak mkn..tgk duyan tu,teringin lak..hihii

    ReplyDelete
  10. duyannn..OMG myfeberet sedap tuee..suka mkn coz myhubby pon giler duyan..so 2 2org hantu duyan hehehe

    ReplyDelete
  11. sebelah utara pun cara makan pulut n durian pun sama macam nie.

    kalau mas cara makan pengat durian n serawa durian lak yang tak berehi... hehehe

    ReplyDelete
  12. hubby ngan mak mertua eily x pernah plak ajar makan camni kak ayu...setakat ni, xder ag eily terjumpa ni..hehehe..
    kalau serawa tu memang selalu ler..
    hubby pun x pernah cerita boleh buat camni..hehe

    ReplyDelete