Saturday, May 14, 2011

Menu malam ini -Tom Yam Chiang Mai

Balik keje kul 6:30 petang tadi..
Cepat2 masuk dapur masak simple2..
Sebab ayah damia nak gi meeting lak kul 7:30 malam kat Masai..

Sempat masak Tom Yam Chiang Mai, sayur chapcai dan telur dadar jer pun..


Ni ler rupa tom yam chiang mai tu..
Naa mama iqy tanya kenapa panggil  chiang mai...
Sebab bahan utama dia seafood..
Pastu letak lengkuas dan fish sauce serta kicap sotong...
Memang ratah hingga ke kulit ketam dan hirup kuah sampai jilat mulut sendiri...hehe


p/s: Tom yam ader macam2 kan...ader tom yam jernih, tom yam merah, tom yam pok tek, tom yang kung, tom yam bersantan hijau..dan macam2 lagi rasanya ader nama ni...



Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!

 

7 comments:

  1. fuh.....sedapnya ketam
    buat sup ketam pun sedap gark nie

    ReplyDelete
  2. oooo..macam tuhh upenyeee !!! mmg nampak mabeles jeee kan???!!!!

    ReplyDelete
  3. me cuma familiar dgn tomyam yg biasa ajer hehehe

    ReplyDelete
  4. perghh..mmg menyelerakan..tetiba rs lapar lak..:)

    ReplyDelete
  5. Malam tadi pun buat tom yam utk family.....seafood juga tapi tak der ketam...baru decide malam tadi gak...hehe tak sempat nak beli barang lengkap..guna jer apa yg ada dlm fridge....yg penting kiub tomyam ada...ekeke

    ReplyDelete
  6. yg eily tau, tomyam poktek tu tomyam ketam, tomyang kung tu tomyam udang...yg tomyam letak santan tu sedap, tapi xtau nama aper, eily makan kat rantau panjang ritu..

    eily suka tomyam campur..tapi tomyam kak ayu ni ni nampak sangat mebeles..
    tetiba perut pun lapar

    ReplyDelete
  7. nampak sedap..menarik...minat nak mengisi perot..hehehe..best blog ni...saye follow

    ReplyDelete