Balik keje kul 6:30 petang tadi..
Cepat2 masuk dapur masak simple2..
Sebab ayah damia nak gi meeting lak kul 7:30 malam kat Masai..
Sempat masak Tom Yam Chiang Mai, sayur chapcai dan telur dadar jer pun..
Ni ler rupa tom yam chiang mai tu..
Naa mama iqy tanya kenapa panggil chiang mai...
Sebab bahan utama dia seafood..
Pastu letak lengkuas dan fish sauce serta kicap sotong...
Memang ratah hingga ke kulit ketam dan hirup kuah sampai jilat mulut sendiri...hehe
p/s: Tom yam ader macam2 kan...ader tom yam jernih, tom yam merah, tom yam pok tek, tom yang kung, tom yam bersantan hijau..dan macam2 lagi rasanya ader nama ni...
Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
fuh.....sedapnya ketam
ReplyDeletebuat sup ketam pun sedap gark nie
oooo..macam tuhh upenyeee !!! mmg nampak mabeles jeee kan???!!!!
ReplyDeleteme cuma familiar dgn tomyam yg biasa ajer hehehe
ReplyDeleteperghh..mmg menyelerakan..tetiba rs lapar lak..:)
ReplyDeleteMalam tadi pun buat tom yam utk family.....seafood juga tapi tak der ketam...baru decide malam tadi gak...hehe tak sempat nak beli barang lengkap..guna jer apa yg ada dlm fridge....yg penting kiub tomyam ada...ekeke
ReplyDeleteyg eily tau, tomyam poktek tu tomyam ketam, tomyang kung tu tomyam udang...yg tomyam letak santan tu sedap, tapi xtau nama aper, eily makan kat rantau panjang ritu..
ReplyDeleteeily suka tomyam campur..tapi tomyam kak ayu ni ni nampak sangat mebeles..
tetiba perut pun lapar
nampak sedap..menarik...minat nak mengisi perot..hehehe..best blog ni...saye follow
ReplyDelete